Rize'den Uluslararası Bilim Şölenine katılımcı! Rize TOBB Fen Lisesi öğrencisi Ünlütürk, ISEF'te Türkiye'yi temsil edecek

Rize'den Uluslararası Bilim Şölenine katılımcı! Rize TOBB Fen Lisesi öğrencisi Ünlütürk, ISEF'te Türkiye'yi temsil edecek
Rize TOBB Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yiğit Ünlütürk, hazırladığı matematik projesiyle uluslararası bir başarıya imza attı.

Öğretmeni Oğuz Serdar Uzunlar'ın danışmanlığında hazırlanan proje, TÜBİTAK tarafından Türkiye üçüncüsü seçilerek büyük övgü topladı. Bu başarı sayesinde Mustafa Yiğit, 2025 yılında Amerika'nın Ohio eyaletinde düzenlenecek olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Rize TOBB Fen Lisesi'nden uluslararası arenada büyük başarı: Mustafa Yiğit Ünlütürk'ün Matematik Projesi, Amerika yolunda!

Rize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yiğit Ünlütürk'ün matematik projesi, uluslararası bilim olimpiyatlarından biri olan ISEF'e katılmaya hak kazandı. Ülkemizi Ohio'da yapılacak yarışmada temsil edecek olan Mustafa, bu başarısıyla Rize’nin gurur kaynağı oldu. Mustafa'nın, matematik öğretmeni Oğuz Serdar Uzunlar danışmanlığında hazırladığı parçalanma teorisi ile ilgili yeni algoritmalar ve teoremler bulmasıyla dikkat çeken “Çevresi Sabit Tam Sayı Üçgenlerinin Sayısını Bulan Algoritma ve Honsberger Teoremi İçin Yeni Bir İspat” projesi, Türkiye genelinde yapılan yarışmada üçüncü olarak TÜBİTAK tarafından ödüllendirilmişti.

Rize TOBB Fen Lisesi’nin internet sitesinden konu hakkında yapılan açıklamada, “Rize TOBB Fen Lisesi olarak, üniversite yerleştirme başarılarımızın yanında uluslararası seviyede yarışmalara aday gösterilen araştırma projelerimizle gururlanmaya devam ediyoruz. Mustafa Yiğit Ünlütürk isimli öğrencimizin, matematik öğretmenimiz Oğuz Serdar Uzunlar danışmanlığında hazırladığı ‘Çevresi Sabit Tam Sayı Üçgenlerinin Sayısını Bulan Algoritma ve Honsberger Teoremi İçin Yeni Bir İspat’ başlıklı araştırma projesi, parçalanma teorisi ile ilgili yeni algoritmalar ve teoremler bulmasıyla dikkat çekmektedir.

Bu proje, her yıl TÜBİTAK tarafından yurt dışı yarışmalarda ülkemizi temsil etmesi için gönderilecek dört proje arasına girmiştir. Proje, ingilizce yapılacak olan mülakat aşamasını geçebilirse, Amerika'da düzenlenecek yarışmada ülkemizi temsil edecektir. Öğrencimize ve öğretmenimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

rize-tobb-fen-lisesi-ogrencisi-mustafa-yigit-unluturk-hazirladigi-matematik-projesiyle-uluslararasi-bir-basariya-imza-atti.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.