Rize'nin Kalbine Kültür Dokunuyor!

Rize'nin Kalbine Kültür Dokunuyor!
Rize Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve şehrin kültürel değerlerini yaşatmayı amaçlayan Kültür Sokağı Projesi'nde çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Rize Belediyesi, kentin kültürel değerlerini korumak ve yaşatmak, turizme katkıda bulunmak amacıyla Piriçelebi Mahallesinde başlatılan Kültür Sokağı Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Rize'nin tarihi ve kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılması ve şehrin turizm potansiyelinin artırılmasının amaçlandığı, turizm açısından da önemli bir değer taşıyan Kültür Sokağı Projesinin hayata geçirilmesi için 2227 metrekarelik bir alanın kamulaştırıldığı belirtilerek, kamulaştırılan alanın 1846 metrekarelik kısmında Rize'nin yöresel mimarisini yansıtan binaların inşa edileceği kaydedildi. Bu binaların alt katlarının çarşı olarak kullanılacağı, üst katlarında ise konferans salonu ve yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapılacağı alanların yer alacağı ifade edildi.

Projenin tamamlanmasıyla Rize'ye özgü bir kimlik taşıyacak olan Kültür Sokağı’nın şehri ziyaret edenler için ilgi çekici bir cazibe merkezi haline gelmesinin beklendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Rize'nin kültürel değerlerini korumak ve yaşatmak. Şehrin tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak. Turizmi geliştirmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak. Rize'nin merkeziyetini güçlendirmek gibi hedefleri barındıran proje ile Rize'nin kültürel kimliğinin korunmasına katkıda bulunulacak. Şehre özgü ürünlerin ve lezzetlerin tanıtımına imkan sağlanacak. Turizm potansiyeli artacak ve yerel ekonomiye katkı sağlanacak. Rize'nin daha çekici ve yaşanabilir bir şehir olmasına katkıda bulunacak.”

rizenin-kalbine-kultur-dokunuyor.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum