Rize'nin Lezzet Dolu Dünyası 4. Gastronomi Günleri ile Açılıyor!

Rize'nin Lezzet Dolu Dünyası 4. Gastronomi Günleri ile Açılıyor!
Rize'nin eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasının yanı sıra lezzetiyle de ünlü mutfağının 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında görücüye çıkacağı 4. Rize Gastronomi Günleri bugün Çay Çarşısı yanında başlıyor.

Rize Belediyesi tarafından 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 4. Rize Gastronomi Günleri ile Rize'nin dağlarından denize uzanan 118 yöresel yemeğinin yer aldığı lezzet dolu dünyası, tüm Türkiye'ye ve dünyaya açılıyor! Etkinliğin açılışında vatandaşlara kavurma ve pepeçura ikramında bulunulacak.

Rize’nin zengin mutfak kültürünün gastronomi tutkunları ile buluşacağı, geleneksel tariflerinin ve yöresel lezzetlerinin keşfedileceği etkinlik, bölgenin gastronomi hazinesini yerel ve uluslararası sahnede tanıtmayı amaçlıyor. Çay Çarşısı yanındaki açık otopark alanında düzenlenecek etkinlikte lezzetli yemeklerin yanında müzik ve eğlence etkinlikleriyle katılımcılar unutulmaz bir deneyim yaşayacak.

BUGÜN (11 EKİM CUMA GÜNÜ) BAŞLAYACAK RİZE GASTRONOMİ GÜNLERİ'NİN İLK GÜNKÜ PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE

15. 00 Festival Korteji ( 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanından hareketle)

16.00 4. Rize Gastronomi Günleri Festival Açılışı – Kavurma ateşi yanıyor

16.15 Festival alanı ziyaretleri

17.00 Kavurma ve pepeçura ikramı

18.00 Grup Denize Sıfır konseri

19.00 Yasemin Yıldız konseri

20.30 Ekin Uzunlar konseri

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.