Rize’nin LGS Türkiye Birincilerinden Zeynep Cihan, Tercihini Rize’den Yana Kullandı.

Rize’nin LGS Türkiye Birincilerinden Zeynep Cihan, Tercihini Rize’den Yana Kullandı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye’de tam puan alan 352 kişiden biri olan Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Zeynep Cihan, lise tercihini kendi okulundan yana kullandı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezî sınavın sonuçlarına göre 352 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

500 tam puanla LGS 2024 Türkiye birincilerinden olan Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Zeynep Cihan lise tercihini kendi okulundan yana kullandı.

Zeynep Cihan, Rize ve kendi okulundan tercihini kullanması ile ilgili olarak, “Elde ettiğim başarıdaki en önemli etkenlerin sosyal medyadan uzak durmam, bolca kitap okumam, öğretmenlerimin ve ailemin sonsuz destekleri olduğunu söyleyebilirim. Lise tercihimde ise kendi okulumda devam etmek istedim. Okulumuzun kısa sürede elde ettiği önemli başarılarla Türkiye’de adından söz ettiren bir okul olması bu kararımda etkili oldu. Buradaki okul kadrosunun ve uygulanan programların beni hedeflerime ulaştıracağına eminim.” dedi.

Bu yıl LGS merkezî sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin 992 bin 906'sı sınava katılmıştı.

rizenin-lgs-turkiye-birincilerinden-zeynep-cihan-tercihini-rizeden-yana-kullandi-1.jpg

rizenin-lgs-turkiye-birincilerinden-zeynep-cihan-tercihini-rizeden-yana-kullandi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum