Rize'ye Modern Mezbaha Yapılıyor!

Rize'ye Modern Mezbaha Yapılıyor!
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Salarha yolu üzerinde Temizlik İşleri Şantiyesinin yanındaki alanda yapımına başlanan modern mezbaha inşaatında incelemelerde bulundu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, belediye meclis üyeleri ve ilgili esnaf odaları temsilcilerinin katıldığı incelemede inşaatta devam eden çalışmalarla ilgili teknik ekipten bilgiler alındı.

Başkan Metin incelemede yaptığı açıklamada, Rize'deki kasaplardan yıllardır modern bir mezbaha talebi aldıklarını ve bu ihtiyacı karşılamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Tamamlandığında konforlu ve hijyenik şartlarda hizmet verecek olan mezbahanenin şehrin ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Metin, Kurban Bayramlarında da önemli bir kolaylık sağlayacağını ifade ederek, “Yıllarca şehrimizde görev yapan kasap esnaflarımızdan ilimizde bir mezbaha yapılması konusunda sürekli bize talepleri oluyordu. Bu hizmetin bölgenin bir ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Burada 900 metre kare alan üzerinde inşaat alanı olacak. Tamamlandığında konforlu ve hijyenik şartlarda hizmet verecek olan mezbahada günlük 100 adet büyük baş, 100 adette küçük baş hayvan kesimi yapılabilecek ve şehrin ihtiyacına cevap verebilecek. Kurban Bayramı dönemlerinde günde 200-300 hayvanın kesilebileceği bir üniteye dönüştürülebilecek. Ayrıca tesiste biyolojik arıtma sistemi yer alacak ve akan kanın gerek depolanması gerekse çevreye her hangi bir zarar gelmemesi için çalışacak.” dedi.

Başkan Metin, tesiste yaklaşık 15 kişinin istihdam edileceğini ve mezbahanenin 2-3 ay içerisinde hizmete girmesinin planlandığını kaydederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

rizeye-modern-mezbaha-yapiliyor.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23 Yorum