RTEÜ, “En Etkili Bilim İnsanları” listesine kaç akademisyenin girdiğine karar veremedi!

RTEÜ, “En Etkili Bilim İnsanları” listesine kaç akademisyenin girdiğine karar veremedi!
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, üniversiteden “En Etkili Bilim İnsanları” listesine kaç akademisyenin girdiğine karar veremedi. 8 bilim insanının listede yer aldığını bildiren Rektörlük 7 ismi açıkladı, 8. ismin kim olduğuna karar veremedi!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Stanford Üniversitesi, 2023 verilerine göre dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren ve en çok atıf alan bilim insanlarını yayımladı.

Stanford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada h-indeksi, ortak yazarlık ayarlı hm-indeksi, farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelere yapılan alıntılar ve birleşik gösterge verileri üzerinden alıntıların puanlanması temel alınarak sıralama yapıldı. Bilim insanlarının 22 bilim dalı ve 174 alt bilim dalında karşılaştırıldığı çalışmada nitelikli yayın sayısı, dergilerin etki değerleri ve atıf sayıları başta olmak üzere akademik performans ölçümünde faydalanılan birçok farklı değişken kullanıldı. Sıralamalar yapılırken kendine atıf içeren ve içermeyen metrikler ile alıntıların alıntı makalelerine oranı üzerinden kariyer boyunca ve yıl içerisindeki performans veriler dikkate alındı.

2023 yılının sonuna kadar elde edilen veriler kullanılarak oluşturulan listede Üniversitemizden 8 bilim insanı yer aldı. Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Yusuf Tutar, Prof. Dr. Murat Yaylacı, Prof. Dr. Erol Yılmaz, Doç. Dr. Pınar Mert Cüce, Doç. Dr. Erdem Cüce ve Doç. Dr. Mustafa Ergin Şahin 2024 yılı verileri dikkate alınarak hazırlanan “En Etkili Bilim İnsanları” listesine girdi. Öte yandan yaşam boyu kariyer verileri dikkate alınarak hazırlanan listeye girmeyi başaran bilim insanları Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Yusuf Tutar, Prof. Dr. Erol Yılmaz, Doç. Dr. Pınar Mert Cüce ve Doç. Dr. Erdem Cüce oldu.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz."

rteu-en-etkili-bilim-insanlari-listesine-kac-akademisyenin-girdigine-karar-veremedi-2.jpg

rteu-en-etkili-bilim-insanlari-listesine-kac-akademisyenin-girdigine-karar-veremedi-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum