RTEÜ'de “60. Kütüphane Haftası Kutlama Etkinlikleri” Gerçekleştirildi

RTEÜ'de “60. Kütüphane Haftası Kutlama Etkinlikleri” Gerçekleştirildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 60. Kütüphane Haftası kapsamında kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Türk Dil Kurumu Kitap Satış Aracı iki gün boyunca, RTEÜ Merkez Kampüsü’nde öğrencilere ve personele indirimli fiyatları ile hizmet verdi.

Kütüphane Sosyal Alanı’nda “Kütüphanede İftar Tadında Sohbetler” etkinliği yapıldı. Etkinlikte, Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçuoğlu “Yunus Emre Dönemi ve Eserleri” konulu, Doç. Dr. Eyüp Kul ise “Osmanlı’da Kitap ve Kütüphane” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Merkez Kampüs Etkinlik Alanı’nda, “Kitabını Alan Gelsin” kitap okuma etkinliği, ney dinletisi, Bitki/Çiçek Tohumu dağıtımı ve “Geçmişten Günümüze Belgelerle Rize ve Karadeniz” konulu sergi yapıldı.

Kütüphanelerle öğrenciler arasında sosyal bir bağ oluşturarak kitap, kütüphane ve okuma alışkanlığı üzerine farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen, “Kütüphaneden Yansımalar” konulu fotoğraf yarışması ve "en çok okuyanlar" okuma yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Öğrencilere ödülleri, Rektör Vekili Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş, Toplumsal Katkı ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Doç. Dr. Ayten Yılmaz Yavuz, Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Arifoğlu ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nagihan Kaynak tarafından verildi.

Fener Cami Anaokulu öğrencileri, “Sevimli Çerçeveler” etkinliği çerçevesinde, Üniversitemiz Merkez Kampüsü ve kütüphaneyi gezdi.

rteude-60-kutuphane-haftasi-kutlama-etkinlikleri-gerceklestirildi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.