Teknosa İle 8 Yılda 15 Bin Kadın Teknolojiyi Öğrendi
Toplumun gelişiminde kadınların rolünün önemine inanan TeknoSA, "Kadın için Teknoloji" projesi kapsamında verilen ücretsiz bilgisayar eğitimleri ile 8 yılda 58 ilde 15 bin kadını teknoloji ile tanıştırdı.
Türkiye teknoloji perakendeciliğinin öncü firmalarından TeknoSA, toplumun kalkınmasında önemli rolü olan kadınların, hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojiyi etkin kullanmalarını sağlamak, kişisel gelişimlerine, kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla 2007 yılında başlattığı "Kadın için Teknoloji" projesi ile kadınlara ücretsiz teknoloji eğitimi fırsatı sunmaya devam ediyor.
Başladığı günden bu yana Türkiye'nin farklı bölgelerinde, 58 ilde 15 bin kadının hayatına dokunan proje ile kadınların, başta çocukları, torunları olmak üzere yakın çevreleri ve dünya ile etkileşim halinde olması, ilgi alanlarına göre istedikleri bilgiye kolayca erişmesi, banka işlemleri, online alışveriş gibi hayatı kolaylaştıran işlemleri yapabilmeleri mümkün oluyor. Habitat Derneği ve yerel kurumların işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, kadınlar bilgisayarda yazı yazma, internet, e-posta gönderimi ve sosyal medya kullanımı gibi temel konularda eğitim alıyor, ayrıca hem teknoloji hem de girişim, aile içi iletişim gibi farklı alanlarda dijital eğitimlere erişme şansı da yakalıyor.
EĞİTİMLER 2016 YILINDA DA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
2015 yılında Lüleburgaz, Gaziantep, Amasya, Siirt, Tunceli, Kırşehir, Malatya ve Elazığ'da verilen ücretsiz eğitimler, 2016 yılında da hız kesmeden sürüyor. Geçtiğimiz ay Aksaray Belediyesi ve Aksaray Genç Oluşum Derneğinin katkılarıyla Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (AKMEK)'te gerçekleştirilen "Kadın için Teknoloji" eğitimleri, her ay farklı bir ilde kadınları teknolojiyle buluşturmaya devam edecek.
ÖDÜLLÜ PROJE
TeknoSA, Kadın için Teknoloji projesiyle, 2010 yılında dünyanın en prestijli perakendecilik yarışması olan World Retail Awards'da "Sorumluluk Sahibi Perakendeci" dalında finale kalma başarısını gösterdi. 2013 yılında ise yine bu proje ile, Avrupa Komisyonu, CSR Europe ve Business in the Community - Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri kapsamında "Kurumsal Fayda" ödülünü almaya hak kazandı.
Kaynak:IHA