TKDK'dan Rize'deki Üreticilere Üçüncü Çağrı “90 Milyon Avro'luk Hibe Desteği"

TKDK'dan Rize'deki Üreticilere Üçüncü Çağrı “90 Milyon Avro'luk Hibe Desteği"
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun et ve süt üreten işletmeler alanında 90 milyon avro’luk bir bütçeyle yeni bir hibe çağrısına çıktığını duyurarak tüm Rizeli girişimcileri bu hibeden istifade etmeye çağırdı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Rize - Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu ile birlikte TKDK'nın Rize'deki çalışmalarını ve yeni hibe çağrısını duyurmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın toplantısında konuşan Vali Baydaş, 2024 yılında TKDK’nın üçüncü çağrıya çıktığını belirterek, “90 milyon avro’luk bir çağrı paketidir. Türkiye geneli çıkan bu 90 milyon avro’luk çağrı paketi süt üreten işletmeler ve et üreten işletmelere yöneliktir. Aynı zamanda TKDK’nın bir önceki çağrısı devam ediyor. Yine burada sizin aracılığınızla duyurmuştuk. Hem o çağrı devam edecek, hem bu çağrı devam edecek. Ben bu alanda faaliyet göstermek isteyen, bu alanda yatırım yapmak isteyen, hibe desteği arayan, şartları tutan tüm hemşehrilerimizin bu konuyla ilgilenmelerini istiyorum. Bilgi almak isteyen hemşehrilerimizin Rize Ticaret Borsamız binasındaki TKDK ofisine, o ofisteki görevli arkadaşlarımıza müracaat etmelerini istiyorum. Ne kadar fazla hemşehrimiz bu konuyla ilgili hazırlık yapar başvurursa o kadar biz şehrimize hibe kaynağı oluşturmuş oluruz. Bunlar geri ödemesi olmayan hibe şeklinde ödemelerdir. Ben o nedenle kıymetli basın mensuplarımız aracılığıyla bu konuyu yine gündemde tutmaya devam edeceğim. Bir başka çağrı olduğunda ki sene sonuna doğru, yine çağrı olacak. Ona da hazırlık yapıp o konuyu da sizler aracılığıyla ifade edeceğiz.

İnşallah şehrimizde bu sene artık güzel örnekleri de olacak. Bir önceki çağrıdan ve devam eden çağrıdan artık o güzel örnekler olduğunda onlar üzerinden de bir iletişim sağlamış olacağız. Ve sizler aracılığıyla bunu hemşehrilerimize duyuruyoruz. Başarılı bir çağrı dönemi geçirmemizi temenni ediyorum” dedi.

TKDK Rize - Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise yaptığı açıklamada, “Şu anda aktif olan iki adet çağrımız var. Bir tanesi temmuz ayında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi dediğimiz sektör. Orada 80 milyon avro’luk 7 başlıkta hibe desteğimiz vardı. 13 Eylül tarihinde bu başlığı kapatıyoruz. Şu anda da 31 Temmuz tarihinde çıkmış. Az evvel sayın valim de sizlere duyurdu. Süt üreten ve et üreten işletmeler 90 milyon avroluk Türkiye genelinde bir para dağıtılacak. Bizim girişimcilerimiz bize müracaat ettiklerinde ister büyükbaş, ister küçükbaş süt hayvancılığı yapacaklarsa ahırlarını yapma şansımız var. Yine aynı şekilde et üretende de hem inşaat kısmı, hem makine donanım kısmını destekliyoruz. Yeter ki dediğimiz gibi sizlerin sayesinde daha çok kişiye ulaşalım, daha fazla yatırım gelsin. Bütün girişimcilerimize vakit kaybetmeden, TKDK Rize irtibat ofisimize bekliyoruz. Her sektörün farklı farklı alt başlıkları var. Yüz yüze gelin, beraber görüşelim. Bizlere her desteğe hazırız” dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortaklığı ile finanse edilen IPARD üçüncü Dönemi Başvuru Çağrı İlanı kapsamında destek almak amacıyla 81 ilden proje başvurusu yapılabileceği ve “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin “Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler” başvurular kabul edileceği belirtildi.

ihsan-selim-baydas-3.jpg

ansal-aydogdu-ihsan-selim-baydas-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum