Türk Hava Yolları'nda İstanbul-Trabzon Seferinde Biletler 2 Kez Satıldı!

Türk Hava Yolları'nda İstanbul-Trabzon Seferinde Biletler 2 Kez Satıldı!
İstanbul Havalimanı'ndan Trabzon Havalimanı'na Türk Hava Yolları (THY) ile seyahat etmesi gereken 6 yolcu, hayatlarının şokunu yaşadı. Yolcular, biletlerinin kendileri dışında başka yolculara da satıldığını öğrenince şaşkına döndü.

Olay Kurban Bayramının hemen öncesinde yaşandı. 14 Haziran’da yolculuk için Türk Hava Yolları’ndan (THY) İstanbul – Trabzon bilet satın alan 6 yolcu, uçağa binmek üzere havalimanına geldiklerinde hayatlarının şokunu yaşadılar. Yolcular biletlerinin iptal edildiğini ve başka yolculara satıldığını öğrenince neye uğradıklarını şaşırdı. Yolcular arasında Rize'ye gelen vatandaşlar da vardı.

Alınan bilgiye göre, 14 Haziran’da TK2834 sefer sayılı saat 17.40 uçağı ile İstanbul Havalimanından Trabzon Havalimanına yolculuk yapacak olan bu kişilere uçuşlarının aynı gün TK2830 ve saat 19.55 olarak değiştirildiğine dair kısa SMS gönderildi. Uçuş günü geldiğinde ise 19.55 uçağı için check-in işlemlerini 5 saat önceden online yapmak isteyen yolcular check-ini gerçekleştirmede başarılı olamadı. Bunun üzerine THY’ye ulaşmaya çalışan yolcular müşteri hizmetleri ile iletişim kuramayınca vakit kaybetmeden İstanbul Havalimanının yolunu tuttu. Havalimanına vardıklarında ise uçağın hareket etmesine saatler kala biletlerinin iptal edildiği ve başka yolculara satıldığını, bu nedenle check-in yapamadıklarını öğrendiler.

Burada THY ile iletişime geçen yolculara, uçuş için en geç 24 saat önce check-in yapmaları gerektiği ve bunu yapmadıkları için biletlerinin iptal edildiği söylendi. Yolcular ise check-in işlemlerinin uçuştan 90 dakika öncesine kadar yapılabildiğini ve haklarının gasp edilerek mağdur edildiklerini savunarak yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep etti.

Yetkililer, yolculara, uçağa binme süresi dolana kadar beklerlerse gelmeyen yolcu olursa yer açılabileceğini ve bu şekilde uçağa alınabileceklerini iletti.

Yolcular, havalimanında saatlerce bekledikten sonra gelmeyen yolcuların yerine uçağa binerek uçuşu gerçekleştirdi ve Trabzon Havalimanına ulaşabildi.

THY’ye ve yaşanan olaya tepkili olan yolcular, THY'nin bu tür olayları özellikle yoğun dönemlerde sıklıkla tekrarladığını ve biletleri fazla satarak birçok yolcuyu mağdur ettiğini iddia etti. Biletlerinin uçuşa 90 dakika kalmadan saatler öncesinden iptal edilerek tekrar satışa sunulmasının kabul edilemez bir durum olduğunu savunan yolcular kendilerinin biraz daha şanslı olduğunu ve gelmeyen yolcuların yerine uçağa binebildiklerini belirtti.

Havayolu firmalarının yoğun dönemlerde bile yolcu haklarına saygı göstermesi ve mağduriyetlere yol açmaması gerektiğini belirten yolcular, bu durumun aynı şekilde devam etmesi halinde ise mağduriyetlerin önünün alınamayacağını ve çok daha fazla kişinin mağduriyet yaşayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum