Türk Kadınlar Birliği, Ortahisar Belediyesi ev sahipliğinde sergi açtı

Türk Kadınlar Birliği, Ortahisar Belediyesi ev sahipliğinde sergi açtı
Trabzon'da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Türk Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen El Sanatları Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sergideki ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için hafta sonu Boztepe Seyir Terası’nı üreten kadınlara tahsis etme sözü verdi.

Ortahisar Belediyesi, üreten kadınlara destek olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın sık sık vurguladığı sosyal belediyecilik anlayışı; belediyenin dahil olduğu faaliyetlerle hayat buluyor. Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından; Ortahisar Belediyesi’nin ev sahipliği ve destekleriyle belediyeye ait yerel dernekler binasında el emeği göz nuru eserler sergisi açıldı. Sergideki ürünlerin satışından elde edilen gelir öğrencilere burs olarak bağışlanacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi üyesi kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Serginin açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Bak, İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yavuz, CHP önceki dönem İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Nilgün Karaçam, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Muhittin Eyüboğlu ve Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref işler katıldı.

“SERGİNİN GELİRİ ÖĞRENCİLERE BURS OLACAK”

Serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Kaya, üreten kadınlara destek olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Başkan Kaya, “Kadınlarımızın eline, emeğine sağlık çok güzel ürünler hazırlamışlar. Bu sergi için hazırlanan ürünlerin öğrencilerimize burs olarak verileceği gibi ulvi bir amacı da var. Tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum, gerçekten çok kıymetli bir iş yapıyorlar. Bize de Ortahisar Belediyesi olarak ne zaman hangi alanda üreten kadınlarımıza destek olma görevi düşüyorsa, dün olduğu gibi de, bugün de yarın da hep yanınızda olacağız.” ifadelerine yer verdi.

“ÜRÜNLER BOZTEPE SEYİR TERASI’NDA SATIŞA SUNULABİLECEK”

Kadın emeğine çok fazla değer verdiklerinin altını çizen Başkan Kaya, sergideki ürünlerin hafta sonu Boztepe Seyir Terası’nda da satışa sunulabileceğini belirtti. Başkan Kaya, “Bu kıymetli ürünleri daha güzel bir alanda sergilemek de bizim vazifemiz. Hafta sonu seyir terasımızı tahsis edelim, orada daha fazla ziyaretçiye hitap edebileceğiniz güzel bir alan oluşturalım. Bu ürünlerin bir kısmını biz alalım bir kısmını da satalım öğrencilerimize burs olarak aktaralım. Bu vesileyle bu güzel etkinliğe katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımız üretsin istiyoruz. Siz yeter ki üretin, üreteceğiniz her işte yanınızda olacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılışın ardından sergiyi gezen Başkan Kaya, katılımcılar ve sergideki ürünleri üreten kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.