Ufuk Avrupa Programı’ndan Esogü’deki Sürdürülebilir Elektrikli Araç Çalışmalarına Büyük Destek

Ufuk Avrupa Programı’ndan Esogü’deki Sürdürülebilir Elektrikli Araç Çalışmalarına Büyük Destek
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin Türkiye proje koordinatörü olarak yer aldığı "OPEVA: Optimization of Electric Vehicle Autonomy" başlıklı proje, Avrupa Birliği 9'uncu Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa çerçevesinde desteklenmeye değer...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin Türkiye proje koordinatörü olarak yer aldığı "OPEVA: Optimization of Electric Vehicle Autonomy" başlıklı proje, Avrupa Birliği 9'uncu Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa çerçevesinde desteklenmeye değer görüldü.

Türkiye'deki proje paydaşlarının önemli rol aldığı OPEVA projesinin bu yıl yapılan son genel kurul toplantısı Bilişim Vadisi ev sahipliğinde Türkiye'de gerçekleştirildi. Dijitalleşme alanında rekabetin yüksek olduğu Key Digital Technologies (KDT) HORIZON-KDT çağrı başlığında kabul edilen ve 9 ülkeden 37 kuruluşun yer aldığı proje, 23 milyon Euro bütçe limiti ile desteklenecek.

Proje yürütücüsü olan ESOGÜ Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yazıcı, proje içeriğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"OPEVA projesinin temel amacı, sürdürülebilirliği de dikkate alarak elektrikli araçların etkin şekilde hayatımızda yer almasına yönelik ilgili paydaşlar ile etkin "hareketlilik deneyimi" oluşturmaktır. Bu bağlamda, elektrikli araçlar için enerji açısından verimli bir güç aktarma sistemi, doğru menzil tahmin tekniklerinin geliştirilmesi, dinamik rotalama geliştirilmesi, şarj için şebeke entegrasyonunun iyileştirilmesi, verimli şarj teknolojilerinin geliştirilmesi ve bunun gibi konularda projede çalışmalar yürütülecektir. Bu çalışmalar ile menzil endişesi, yüksek fiyat, sınırlı şarj olanakları ve şarj süresi gibi sınırlayıcı psikolojik faktörlerinde çözülerek kullanıcılarının memnuniyet oranının artmasına da önemli katkı sağlayacaktır. OPEVA projesi Avrupa'daki ileri ulaşım sistemlerindeki pozisyonunu pekiştirirken, enerji bağımsızlığını destekleme ve kirletici olmayan kaynaklara yönelmeye katkı sağlayacaktır. Türkiye tarafında ise ortaklar ile yapılacak çalışmalarında son-kilometre lojistikte kritik öneme sahip L sınıfı araçlar ile bütünleşik bir uygulama yapılacaktır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezinde paydaş görüşmeleri neticesinde kargo dağıtımı, su dağıtımı ve bunun gibi bir örnek senaryo çalışması planlanmaktadır."

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.