Van Yyü’de ‘İnnovan Fikir Maratonu’ Düzenlendi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İnnovan Girişimcilik Merkezi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle "İnnovan Girişimcilik Fikir Maratonu" düzenlendi.
Van YYÜ'de, yenilikçi girişim fikri olan birey ve takımlara yönelik fikir maratonu gerçekleştirildi. İnnovan Girişimcilik Merkezi'nde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen maratonda, üniversite öğrencileri ve bölgede girişimcilik alanına ilgi duyan 18-35 yaş aralığındaki girişimci adayları yer aldı. Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş'ın kendi girişim fikirlerini iş modellerine dönüştürmek amacıyla fikir maratonuna katılan takımları ziyaret ettiği programda, ön eleme sonrası 20 takım 2 günlük fikir maratonuna katılmaya hak kazandı. Teknoloji, tarım, afet yönetimi, eğitim, hayvancılık, gıda güvenliği, sağlık, gayrimenkul ve bilim alanlarında yenilikçi girişim fikirlerinin yer almaya hak kazandığı ikinci aşamada, girişimci adaylarına 2 gün boyunca fikirlerini geliştirmelerine katkı sunuldu.
İnnovan Girişimcilik Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erol Kına ve girişimcilik uzmanlarından gerekli bilgileri alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, takımların sunumlarını jüri üyeleriyle birlikte dinledi. Akademisyen ve paydaş kurum uzmanlarından oluşan jüri üyelerine sunumlarını gerçekleştiren takımların puanlama sonrası en başarılı 10 girişim fikri veya takımı olarak İnnovan Girişimcilik Merkezi Ön Kuluçka Programı'nda yer almaya hak kazanmasının planlandığını belirten Baydaş, "İlk 3 dereceyi alan girişim fikri sahiplerine veya takımlara çeşitli ödüllerin de verileceği programda; kendi girişim fikirlerini iş modellerine dönüştürmeleri için uzmanlar tarafından 3 aylık eğitim, danışmanlık ve mentorluk sağlanacaktır. 3 aylık program sonunda girişimci adaylarının fikirleri ticari olarak uygulanabilir aşamaya getirilerek programdan mezun edilecektir. Ön Kuluçka Programı'na katılma hakkı elde eden girişimci adaylarına yeni nesil girişimcilik alanında ihtiyaç duyabilecekleri temel eğitimler, ortak çalışma alanları ve ağ desteği sunulacak diğer imkanlar arasındadır" dedi.
Kaynak:IHA