Zerdeci'den Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü mesajı

Zerdeci'den Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü mesajı
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, bu zaferin önemini ve kahramanlara olan minnettarlığını dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, mesajında, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın sadece bir askeri operasyon değil, aynı zamanda milletin bir zaferi olduğunu vurguladı. Bu zaferin, Türk milletinin kahramanlığı ve kararlılığının bir göstergesi olduğunu kaydeden Zerdeci, harekâtın zorunluluğunun altını çizerek, Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı zulmü ve haksızlığa karşı duruşun önemini vurguladı.

Mesajında, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın başarısında emeği geçen tüm kahramanlara saygılarını sunan ve Harekâtın mimarı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı, Kıbrıs Türklerinin ilk lideri Dr. Fazıl Küçük'ü, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ve dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'i anarak, şehit olanlar ve gaziler için rahmet ve şükran duygularını dile getiren İl Başkanı Zerdeci, şunları kaydetti: “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü vesilesi ile milletimizin bu zaferini en kalbi duygularımızla kutluyoruz. Zalimin zulmüne dur demek, Hak, Adalet ve Barış için adaya çıkartma kararı alarak Asırlar sonra Aziz Milletimize yeniden toprak kazanma duygusunu yaşatan Kıbrıs Fatih’i Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı, Kıbrıs Türklerinin ilk Lideri Doktor Fazıl Küçük’ü, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’i Barış Harekatı’nda şehit olanlar başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum