KARPUZ ELMA - Elma, karpuz ve kavun yüksek miktarda su içeren meyveler olup kalorileri de oldukça düşüktür. C vitamini, potasyum, magnezyum ve likopenin de çok iyi kaynaklarıdır. İftar ile sahur arasında hem su ihtiyacınıza destek olacak, hem de düşük kalorili alarak sıkı doygunluk sağlayacak bu meyvelerden büyük bir kase karıştırarak yiyebilirsiniz.
KURU BAKLAGİL - İftar sofranızda her gün muhakkak mercimek, nohut, kuru barbunya, kuru fasulye veya kuru iç bakla bulundurun. İftar sofranızda salatanızın üzerine bol haşlanmış mercimek veya nohut ekleyin.
YULAF - Size önerim; haftada en az iki-üç kere sahur öğününüzde, bir kasede dört-beş yemek kaşığı yulafı alabildiğine az yağlı sütle karıştırın. Üzerine çok az tarçın serperek bol taze meyve doğradığınızda iftara kadar susamadan tok kalabileceksiniz.
ÇORBA - Sahur veya iftar öğünlerinize bir kase çorba ile başlayabilirsiniz. Pratik olarak hem zamandan tasarruf edeceğiniz, hem de yapımı kolay olan paket çorbaları da rahatlıkla kullanabileceğinizi hatırlatmalıyım.
ACI ÇİKOLATA - Birçok araştırma, bitter çikolata tüketenlerin açlığı tetikleyen ghrelin adlı açlık hormonunu bastırdığını ve diğer tatlı yiyenlere göre daha geç açlık sinyallerinin vücutta oluştuğunu gösterir
BADEM - İftarda yemek ardından yiyeceğiniz bir avuç kadar badem ve ceviz, aşırı yemek yemeyi önleyerek hızlı doyuma ulaştırmayı sağlamaktadır.
YEŞİL ÇAY - Yeşil çayın içinde bulunan aktif maddelerin, acıkmamıza neden olan dopaminin kırılmasını engellediği belirtilmiştir. Bol buzlu yeşil çay içerek hem susuzluğunuza, hem de uzun sürecek açlığa savaş açmış olursunuz
YUMURTA - Yüksek protein içeriği sayesinde yumurtanın açlığı bastırma üzerinde etkisi kuvvetlidir. Sahur öğününde iki yumurtalı bir menemen, sizi gün içerisinde oldukça tok tutar.