AFAD: “3 ilde verilen sarı kod yağış uyarısı sonlandırıldı”

AFAD, Trabzon, Rize ve Artvin illerindeki yoğun yağışların etkisinin azaldığını ve sarı kodlu uyarının saat 19.00 itibarıyla kaldırıldığını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 20 Eylül 2024 Cuma günü için Trabzon, Rize ve Artvin illeri için verilen sarı kodlu yağış uyarısının saat 19.00 itibariyle sonlandırıldığını, Trabzon'da yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bazı ilçelerde müdahale çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; Trabzon, Rize, Artvin, Van ve Bitlis illerimiz için sarı kodlu () yağış uyarısı verilmiştir. Uyarı verilen illerimizin Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapılmıştır. Trabzon ilimizde, Yomra, Arsin, Çarşıbaşı, Sürmene ve Araklı ilçelerinden toplamda 122 ihbar alınmış olup müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Trabzon, Rize ve Artvin illerimiz için verilen sarı kodlu yağış uyarısı, bugün saat 19.00 itibariyle sonlanmıştır. Rize, Artvin, Van ve Bitlis illerimiz için an itibariyle herhangi bir olumsuz durum veya ihbar bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatırız. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri