Arena’da Öldük Öldük Dirildik 1 Puanla Lider Olduk

Ç.Rizespor, İstanbul’da Galatasaray önünde ilk yarıda ölüp ölüp dirildiği karşılaşmadan elde ettiği 1 puanla lider ayrılmayı başardı.

Ç.Rizespor İstanbul’dan lider dönüyor. Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Ç.Rizespor maç fazlasıyla 13 puanla liderliğe yükseldi.

Galatasaray, Fatih Terim'den sonraki ilk maçında Arena'da Çaykur Rizespor'u konuk etti. Sarı-kırmızılı takım, sıkıntılı geçirdiği haftanın ardından Rizespor karşısında da 1-1'lik sonuçla puan kaybı yaşadı ve kara bulutları dağıtamadı.

KABUS GİBİ İLK YARI...

Ç.Rizespor’un etkisiz bir oyun ortaya koyduğu mücadelenin ilk yarısında Galatasaray Bruma, Drogba ve Burak ile 5 net gol posizyondan faydalanamazken, karşılaşmada ilk yarıda atılan tek gol kırmızı kart cezalısı dolayısıyla bu maçta forma giyemeyen Melo’nun yerine oynayan Engin Baytar’dan geldi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Kweuke’nin şutu direkten dönerken Ç.Rizespor’a 1 puanı kazandıran golü 55. dakikada Tevfik Köse kaydetti. Mücadelenin 75. dakikasında ise Galatasaray’dan Selçuk İnan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İlk dakikalarda Galatasaray'ın daha üstün bir oyunu vardı. Ancak 10'uncu dakikada Rizespor, kontra atakla etkili oldu. Cernat'ın pasıyla sol taraftan ceza sahasına giren Tevfik Köse, topu içeri doğru göndermek istedi ancak top oyun alanının dışına çıktı.

BURAK ÇOK NET KAÇIRDI

Maçın 12. dakikasında ise ev sahibi Galatasaray, ilk önemli pozisyonu yakaldı. Ceza sahasına gelen yüksek topa çok iyi yükselen Drobga, kafayla Burak Yılmaz'ın önüne girdi. Burak sol çaprazda istediği gibi vuramadı ve tehlike golle sonuçlanmadı.

Dakikalar ilerledikçe baskısını artıran Galatasaray, 14'te gole çok yaklaştı. Bruma'ın başlattığı atakta savunmadan seken top, Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Bir önceki pozisyondan çok daha müsait durumda sol çaprazda topla buluşan Burak, kaleciyi geçemedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Bruma ise bomboş durumda istediği gibi vuramadı.

ENGİN SAZI ELİNE ALDI

Sarı-kırmızılı ekip 19'da golü bulmayı başardı. Bruma'nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Engin Baytar, ceza yayı üzerinden sol ayakla çok güzel bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da oyunun tek hakimi Galatasaray'dı. 24'üncü dakikada Drogba'nın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşta topun başına, taraftarın da yoğun tezahüratları sonucunda Selçuk İnan geçti. Selçuk'un harika vuruşunu ise aynı güzellikte kaleci Serkan kornere çeldi.

BRUMA İNANILMAZ KAÇIRDI

29. dakikada Bruma yine inanılmaz bir gol kaçırdı. Burak Yılmaz'dan aldığı pasla Rizespor savunmasından ve kaleciden sıyrılan genç oyuncu, boş kaleye istediği gibi vuramadı ve auta yolladı.

Galatasaray baskısı karşısında atağa çıkmakta zorlanan Ç.Rizespor, 36'ncı dakikada etkili çıktı. Savunmanın arkasına sarkan Kamerunlu Kweuke, son vuruşunda Muslera'yı geçemedi ve takımı adına ilk devrenin en tehlikeli pozisyonundan gol çıkaramadı.

RİZE DİREĞİ DÖVDÜ

Bol gol pozisyonuna sahne olan mücadelenin ilk devresi, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya ise Rizespor, Galatasaray'a oranla çok daha istekli başladı. Henüz 47'nci dakikada Cenk Ahmet pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Leonard Kweuke, yerden sert vurdu ancak top direkten geri döndü.

TEVFİK MAÇI BERABERLİĞE GETİRDİ

Ç.Rizespor'un bu baskısı ise 55'te sonuç verdi. Sol taraftan Sercan Kaya'nın kullandığı köşe vuruşunda Tevfik Köse ön direkte kafa vuruşunu yaparak, Galatasaray ağlarını havalandırdı ve Arena'da skoru 1-1'e getirdi.

BURAK OFSAYTTA!

Galatasaray, bu gole hemen cevap vermek istedi ancak 59'da Burak Yılmaz'ın ağlara gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Burak, 65'inci dakikada da gole çok yaklaştı. Hakan Balta, sol taraftan çok iyi getirdi ve sıfıra inerek kale sahasına çevirdi. Burak Yılmaz'ın son vuruşunu ise kale çizgisinden Ali Adnan çıkardı.

Sarı-kırmızılılar, baskıyı artırdıkça gol fırsatları buldu ancak yine bir pozisyonda Burak Yılmaz, yüzde yüzlük fırsatı harcadı. Amrabat'ın sağ kanattan ekili ortasına arka direkte vuran Burak, üstten auta yolladı.

ASLAN 10 KİŞİ

Galatasaray, 73'te 10 kişi kaldı. Ç.Rizespor kontra atağa çıkarken, Sercan Kaya'yı düşüren Selçuk İnan, ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kırmızı kartın ardından oyundaki tempo da düştü. Rizespor, daha fazla sahasına çekilirken, 1 kişi eksik oynayan Galatasaray tüm hatlarıyla rakibi üzerinde baskı kurdu. 75'inci dakikada Kweuke, yine savunma arkasına sarktı ancak vuruşu etkili olmadı ve yandan auta gitti.

Mücadelenin kalan dakikalarında ise Galatasaray, tüm baskısına rağmen skoru değiştiremedi ve karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Ali Palabıyık xx, Cem Satman xx, İsmail Şencan xx

GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx, Semih xx, Dany xx, Hakan, xx Engin xx, Selçuk xx, Bruma xx, Sneijder x (Amrabat dk.34 x, Yekta dk. 75 x), Burak xx (Umut dk. 83 x), Drogba xx

YEDEKLER: Ufuk, Gökhan Zan, Ceyhun, Emre Çolak

ANTRENÖR: Claudio Taffarel

Ç. RİZESPOR: Serkan xx, Koray xx, Sezer xx, Viera xx, Ali Adnan xx, Tevfik Köse xx, Kıvanç xx (Kağan dk. 88 x), Sylvestre xx, Sercan Kaya xx (Hurşut dk. 85 x), Cernat xx (Cenk Ahmet dk. 46 x), Kweuke xx

YEDEKLER: Eray, Orhan, Oğuzhan, Oboabona

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GOLLER: Engin (dk. 18) (Galatasaray), Tevfik Köse (dk. 55) (Ç. Rizespor)

KIRMIZI KART: Selçuk İnan (dk. 73)

SARI KARTLAR: Drogba, Selçuk Sabri, (Galatasaray), Ali Adnan, Tevfik Köse, Kıvanç (Ç.Rizespor)

İLK YARI (MAÇTAN NOTLAR)

Maça Galatasaray başladı.

5' Selçuk orta alandan serbest vuruşu hemen kullandı, pasında Engin sağ kanatta topla buluştu yerden ön direğe ortasında Semih'in vuruşunda top auta çıktı.

7' Bruma'nın Drogba ile duvar pasından sonra ceza sahasında yerde kaldı ama hakem devam kararı verdi.

10' Tevfik sağ kanattan hızla ileri çıktı, Muslera açısını kapatmasına rağmen kale şutunda Sabri'nin kontrolünde top kale çizgisine paralel auta çıktı.

11' Sneijder sol kanattan uzun oynadı, Drogba'nın indirdiği topa Burak'ın dokunamayınca top auta çıktı.

14' Galatasaray gole çok yaklaştı. Bruma'yla gelişen atakta Sneijder'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Burak'ın vuruşunda top kaleci Serkan’dan sekti. Dönen topa bomboş pozisyondaki Bruma vurdu ama top yandan auta gitti.

18' GOL ENGİN BAYTAR....  Bruma sağ kanattan çalımlarla hızla ilerledi, pasında Engin cezasahası dışından kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan uzak köşeye plasesinde top ağlarla buluştu. 1 - 0   

22' Selçuk'un savunmanın arkasına uzun pasında Burak sol çaprazda topla buluştu, Serkan ile karşı karşıya vuruşunda top uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

24' Selçuk kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruşu kullandı, direk kaleye plasesinde Serkan son anda topu köşeden kornere çeldi.

27' Ali Adnan kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruşu kullandı, direk kaleye sert şutunda top yandan az farkla auta çıktı.

29' Bruma sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi, kaleci Serkan'ı da çalımlayarak önünü boşalttı sonrasında kaleye sert şutunda top direk dibinden auta çıktı.

30' Galatasaray'da Engin Baytar bu dakikalarda sakatlandı ve maça ara verildi.

31' Engin Baytar'ın tedavisi tamamlandı ve oyun tekrardan başladı.

32' Hakan'ın sol kanattan ortasında Drogba arka direkte topu dışarı gönderdi.

33' Galatasaray'da rakibine kayarak sert giren Didier Drogba sarı kart gördü.

34' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Wesley Sneijder yerine Nordin Amrabat oyuna girdi.

35' Rizespor atağında derinlemesine atılan pasla sağdan ceza sahasına giden Kweuke'nin vuruşunda önce kaleci ardından Kweuke'ye çarpan top auta gitti.

40' Galatasaray'da Selçuk İnan ani atağı faulle kesince sarı kart gördü.

42' Galatasaray'da Dany bu dakikalarda sakatlandı ve maça ara verildi.

43' Dany'nin tedavisinin tamamlanması için oyun alanının dışına alındı maç tekrar başladı.

44' Dany'in tedavisinin tamamlandı ve tekrardan oyun alanına geri döndü.

45' Maçın 4. hakemi 2 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...

45'+1 Amrabat sağ kanattan ceza sahasına ortaladı, rakipten seken topu Burak topukla arka tarafa aşırttı sonrasında Bruma'nın vuruşunda top üstten auta çıktı.

İKİNCİ YARI (MAÇTAN NOTLAR)

46' İkinci yarıya Ç.Rizespor başladı.

46' Ç.Rizespor'da oyuncu değişikliği. Cernat yerine Cenk Ahmet Alkılıç oyuna girdi.

47' Ali Adnan'ın uzun topunda Cenk topu göğsü ile indirdi sonrasında Kweuke'nin ceza sahası dışından şutunda top direkten geri döndü.

49' Cenk'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Kweuke'nin kafa vuruşunda top uzak direk dibinden auta çıktı.

50' Galatasaray'da Amrabat bu dakikalarda sakatlandı ve maça ara verildi.

50' Amrabat'ın tedavisinin tamamlanması için oyun alanının dışına alındı maç tekrar başladı.

51' Amrabat'ın tedavisinin tamamlandı ve tekrardan oyun alanına geri döndü.

55' GOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Sercan sol kanattan korneri kullandı, ön dire ortasında Tevfik'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1 - 1   

56' Ç.Rizespor'da Ali Adnan sarı kart gördü.

58' Bruma'nın pasında Engin orta alanda topla buluştu, savunmanın arkasına pasında Burak topu ağlara gönderdi ama daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı havada ofsayt.

64' Bruma'nın pasında Hakan sol kanatta topa buluştu, çalımı atıp ceza sahasına girdi geriye çıkardığı topa Burak'ın vuruşunda Ali Adnan son anda topu çizgiden çıkardı.

65' Ç. Rizespor'da Tevfik Köse sarı kart gördü.

66' Selçuk sol çaprazdan serbest vuruşu kullandı, uzak direğe plasesinde top direğin hemen üstünden auta çıktı.

70' Sabri'nin pasında Amrabat sağ kanatta topla buluştu, yerden kale önüne ortasında arka direkte bomboş durumdaki Burak'ın vuruşunda top üstten auta çıktı.

71' Selçuk sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, ceza sahasına ortasında Hakan'ın kafa vuruşunda top Viera'nın kafasından geri döndü.

73' Galatasaray'da Selçuk İnan yaptığı sert faulun ardından ikinci sarıyı da görerek oyun dışı kaldı.

74' Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu sarı kart gördü. Ç. Rizespor'da Kıvanç Karakaş sarı kart gördü.

74' Rize mutak golü kaçırdı... Tevfik'in pasında Kweuke'nin Muslera ile karşı karşıya vuruşunda top kale direğinin dibinden yandan auta çıktı

75' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Nordin Amrabat yerine Yekta Kurtuluş oyuna girdi.

79' Engin'in pasında Bruma sol kanatta topla buluştu, çalımlarla orta alana geldi sonrasında ceza sahası dışından sert şutunda top Serkan'da kaldı.

83' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Engin Baytar yerine Umut Bulut oyuna girdi.

85' Ç. Rizespor'da oyuncu değişikliği. Sercan Kaya yerine Hurşut Meriç oyuna girdi.

87' Drogba'nın sol kanattan uzun pasında Ali Adnan'dan seken top Engin'de kaldı, Engin'in pasında Sabri'nin ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunda top uzak direk dibinden auta çıktı.

88' Ç.Rizespor'da oyuncu değişikliği. Kıvanç Karakaş yerine Kağan Söylemezgiller oyuna girdi.

90' Maçın 4. hakemi 4 dakikalık kayıp zaman işareti verdi

MAÇ FOTOĞPRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Spor Haberleri