Atakum Belediyesi tarafından 2019-2024 yılları arasında 3 bin 337 yeni yapı ruhsatı verildi.
Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa Atakum Belediyesi'nde uygulanan "Yapı Ruhsat Onay Sistemi" ile hem tasarruf sağlandı hem de ruhsat alacak kişinin gerekli belgeleri yönetmeliğe uygun, eksiksiz hazırlanmasına göre ruhsat teslimi süreci 1 aya kadar düştü.
Atakum Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nin cazibe merkezlerinden birisi olan Atakum'da 2019-2024 yılları arasında 3 bin 337 yeni yapıya ruhsat verdi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde, Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa 2020 yılında Atakum Belediyesi'nde uygulamaya alınan "Yapı Ruhsat Onay Sistemi" ile hem kağıttan hem de zamandan tasarruf yapılmaya başlandı.
Ruhsat onayı 1 aya kadar verilebiliyor
Pandemi döneminde, Samsun'da ilk defa Atakum Belediyesi tarafından projelerin dijital ortamda incelenerek onaylandığı "Yapı Ruhsat Onay Sistemi" ile mimar ve müteahhitler belediyeye gelmeden proje takiplerini gerçekleştirmeye başladı. Uygulamayla birlikte yapı ruhsatı müracaatında bulunulan mimari projeler, Atakum Belediyesi'nin resmi internet sitesi "www.atakum.bel.tr" üzerinden sisteme yükleniyor. Belediyenin teknik personeli projelerin kontrolünü bilgisayar üzerinden gerçekleştiriyor ve uygun olan projeleri onaylayarak ruhsat işlemlerini tamamlıyor. Hızlı biçimde yapılan işlemlerle zamandan kazanılıyor.
İş takibi sağlıyor
Sistem sayesinde daha önce projelerin ozalitlere basılması ve kağıt üzerinden kontrol edilmesi nedeniyle oluşan kağıt kullanımı ile masrafları da tamamen ortadan kalktı. Diğer yandan, sistemle birlikte iş takibi kolaylıkla sağlanırken, ruhsat onay sürecindeki aksamalara da anında müdahale edilebiliyor. Yaklaşık 40 ayrı kalemde proje dosyasını içeren ruhsat süreci, ruhsat talep eden kişinin belgeleri sisteme ulaştırdığı süreye göre değişebiliyor. Bu süre 1 ay gibi kısa bir sürede de olabilirken, ruhsat talep eden kişinin gerekli evrakları Yapı Ruhsat Onay Sistemi'ne yüklediği zamana göre daha uzun da sürebiliyor.