Bakanlık Çaya Boya Katan Firmaları Açıkladı, Rize’de Hakimlik Habere Erişim Yasağı Uyguladı

Tarım ve Orman Bakanlığının taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde çaya boya kattığı tespit edilen firmalar haberi, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle Rize Pazar Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla erişime engellendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini http://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden 2 Ekim’de açıkladı.

Rize’nin Ardeşen ilçesinden internet üzerinden yayın yapan medyalaz.com “Çaya Boya Katan Firmalar Açıklandı” başlığıyla bakanlığın açıkladığı listeyi haberleştirdi. Haberinde bakanlığın uzun bir süre sonra açıkladığı son listeden bir önceki siyah çaya boya katan firmalar listesine de yer veren medyalaz.com, halkı bilgilendirmeye çalışırken bakanlık tarafından açıklanan listeye Rize Pazar Sulh Ceza Hakimliğince erişim yasağı kararı alınmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Karali Çay San. Tic. ve Gıda Paz. AŞ.'nin habere erişim yasağı uygulanması müracaatını değerlendiren Rize Pazar Sulh Ceza Hakimliği, medyalaz.com'un "Çaya Boya Katan Firmalar" haberine erişim yasağı kararı alırken aldığı bu kararı "Kişilik hakkını ihlal ettiğine kanaat duyulduğu" gerekçesiyle almasıyla tüzel bir firma için kişilik ihlali verilmesiyle şaşkınlığı bir kat daha arttı. Medyalaz.com imtiyaz sahibi Adem Akatin, Pazar Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği erişim yasağı kararına itirazda bulunacağını belirtti.

Rize Pazar Sulh Ceza Hakimliğinin aldığı karar şu şekilde:

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri