Bilime Meraklı Öğrenciler Şenlikte Buluştu

Avrupa'nın yaklaşık 300 kentinde eş zamanlı olarak kutlanan "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" etkinliklerinin Türkiye ayağı İstanbul'da gerçekleşti.

Avrupa'nın yaklaşık 300 kentinde eş zamanlı olarak kutlanan "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" etkinliklerinin Türkiye ayağı İstanbul'da gerçekleşti.

Avrupa'nın yaklaşık 300 kentinde her yıl eş zamanlı olarak kutlanan "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" etkinliklerinin Türkiye ayağı, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve bu yıl ikincisi düzenlenen şenlik, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde düzenlendi. AB Projesi olan "Horizon 2020" projeleri kapsamında yer alan bu organizasyon, Türkiye'de yürütülen ilk proje olması bakımından ayrı bir önem sahip. Toplumun bilime olan ilgisini arttırmak, bilim insanlarını halkla kaynaştırmak, bilimin ve eğlencenin bir arada olabileceğini göstermek ve çocuklarla gençleri bilimsel kariyerlere özendirmek gibi amaçlara sahip olan şenlikte, çeşitli deneysel atölyeler, simülatörler, workshoplar, sergiler ve stantlar çocukları ve gençleri bekleyen etkinlikler oldu. Bilimsel deneylerden konserlere, sergilerden gösterilere, oyunlara kadar her yaşa hitap eden ve pek çok aktivitenin yer aldığı bilim şenliği tüm gün boyunca devam etti.

'HEDEFİMİZ BİLİM KÜLTÜRÜNÜN OLUŞMASINA KATKI SAĞLAMAK'

Bilim şenliğine ev sahipliği yapmaktan oldukça memnun olduklarını söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, lise ve ilköğretim çağındaki çocukların etkinliğe oldukça ilgi gösterdiğini belirtti. Üniversitenin teknolojik ve bilimsel alt yapısını öğrencilere farklı deneylerle ve gelecekte ne tür eğitim almak istiyorlarsa o yöndeki eğilimleri doğrultusunda gösterdiklerini ifade eden Aydın, "Şenlikte 80-90 ayrı program var. Hangi programda hangi tür etkinlik olacağını öğrenci görüyor ve kendisini hangi atölyeye, hangi deneye, hangi çalışmaya yakın görüyorsa ona katılıyor. Amaç, hem bilimi gençlere ve çocuklara anlatarak bu kültürün oluşmasını sağlamak hem de öğrenciler henüz bu yaştayken hangi alana daha çok ilgileri olduğunu göstererek geleceklerini yönlendirecek adımlar atmalarını sağlamak'dedi. İnsanların bilime ısınma sürecinin bir iki güne sığdırılamayacağının altını çizen Aydın, "Bütün dünyada kutlanan bu şenliği babalar günü, anneler günü gibi düşünerek Türkiye'de de geniş bir katılımla üniversite olarak hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

ŞENLİĞE İLGİ YOĞUN

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkinlik alanlarını doldurmaya başlayan öğrenciler şenliğe yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte görevli olan İstanbul Aydın Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Tara Uluçüster, 2 senedir bu organizasyonun içinde olduğunu ve geçen yıl oldukça eğlenceli vakit geçirdiğini dile getirdi. Tüm Avrupa'da aynı anda düzenlenen organizasyonun amacına değinen Uluçüster, "Şenliğin amacı çocukları ve yetişkin insanları bilime karşı bilinçlendirmek ve insanların ilgisini bu yöne çekmek" dedi. Etkinlikte görevli olan 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Furkan Taha Topçuoğlu ise öğretmenin kendisini bilime yönlendirdiğini, kan hastalığı olmayan ve 15 yaş üzerindeki insanlardan kan alarak kişilerin kan gruplarını öğrenmelerine yardımcı olduğunu söyledi.

Bilim-Teknoloji Haberleri