Burak'tan MERHABA, hoşgeldin DROGBA

Galatasaray, zirve mücadelesi veren MP Antalyaspor'u Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında, lider Galatasaray, sahasında takipçisi MP Antalyaspor'u 3 haftadır yedek kulübesinde oturan Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 yenerek hem zirvedeki yerini korudu, hem de TT Arena'ya ayak basan yeni transfer Didier Drogba'ya hoşgeldin dedi.

Galatasaray: 2 MP Antalyaspor: 0

STAT: TT Arena

HAKEMLER: Barış Şimşek xx, İsmail Köse xx, Mehmet Metin xx

GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx, Semih xx, Dany xx, Riera xx, Yekta xx, Selçuk xx, Hamit x (Engin dk. 86 x), Amrabat xx (Umut dk. 80 x), Sneijder x (Emre dk. 81 x), Burak xxx

YEDEKLER: Eray, Gökhan Zan, Aydın, Hakan Balta

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: Hakan Arıkan xx, Ali xx, Musa x, Deniz xx, Ergün xx, Zeki x (Okan dk. 86 ?), Uğur x, Mehmet Eren x, Assiati x, Emrah xx (İbrahim dk. 71 x), Diarra x (İsaac dk. 65 x)

YEDEKLER: Polat, Zizic, Koray

TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

GOLLER: Burak (dk. 8 ve 62) (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Amrabat, Yekta, Burak (Galatasaray), Uğur (Medical Park Antalyaspor)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

İlk dakikayla birlikte Galatasaray rakip yarı alana geçti ve topla en son rakip yarı alanın ortalarında Yekta buluştu ve ceza sahasına uzun bir top gönderdi ama savunma karşıladı. 5. dakikada yine sağ kanattan gelişen sarı kırmızılı ekibin atağında Selçuk topla beraber ceza alanına girdi ve topu kale sahasına doğru ortaladı ama kaleci Hakan çıktı ve topa sahip oldu.

Galatasaray 8. dakikada golcüsü Burak Yılmaz'la öne geçti. Sarı kırmızılı ekip rakip yarı alanının ortalarından serbest vuruş kullandı. Hamit serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderdi ama savunmadan seken top kale sahası ön çizgisi sol tarafında Burak'ın önünde kaldı ve Burak topu ağlara gönderdi. 9'da bu kez gelişen MP Antalyaspor atağında Ergün sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı ama ev sahibi ekip savunması tehlikeyi önledi.

15'te Aissati serbest vuruşu kullandı. Aissati pasını ceza sahası sol çizgisinde ileriye hareketlenen Mehmet'e pasını gönderdi ama Mehmet topu içeriye çevirmek isterken doğrudan dışarıya gönderdi. 18'de Sneijder orta alanda aldığı topu doğrudan Burak'a gönderdi ama savunma Burak'tan önce topa müdahale etti ve topu taca gönderdi. 19'da gelişen Galatasaray atağında Selçuk pasını ceza sahası sağ çizgisi üzerindeki Hamit'e gönderdi ama Hamit topu ayağın altından kaçırınca top doğrudan dışarıya gitti.

24'te Burak Yılmaz topla beraber sağ kanada gitti ve üst üste 2 kez ceza alanına orta yaptı ama her ikisini de konuk ekip savunması uzaklaştırdı. Ardından Amrabat rakibine faul yaptı. 25'te kırmızı beyazlı tam rakip yarı alana geçtiği sırada Sabri araya girdi ve topu kaparak pasını Burak'a gönderdi. Burak sağ kanattan hızlı bir şekilde son çizgiye kadar gitmeye çalıştı ama ikili mücadele sırasında rakibine faul yaptı.

32'de konuk ekip rakip yarı alanın ortalarından hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Doğrudan ceza alanına gönderilen topa Mehmet Eren istediği gibi vuramadı ve top doğrudan taca gitti. 36'da MP Antalyaspor rakip yarı alanın ceza sahasının sağ çizgisi yakınlarından serbest vuruş kullandı. Emrah Başsan topu doğrudan kaleye gönderdi ama Hamit araya girip topu kornere gönderdi. Palaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Emrah ceza sahasına ortasını gönderdi ve ceza sahasında tam bir karambol yaşandı. Ardından ev sahibi ekip savunması tehlikeyi önledi.

Oldukça tempolu geçen karşılaşmada Galatasaray rakibine baskı yaptığı dakikalarda Burak Yılmaz'ın 8. dakikasında attığı golle ilk yarıyı önde kapayan taraf oldu.

51. dakikada tehlikeli gelişen Galatasaray atağında Sneijder ceza sahası dışından ceza sahası içindeki Amrabat'a pasını verdi. Amrabat ceza sahası içinde rakibine faul yaptı. 54'te kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekipte topla en son Amrabat rakip yarı alanın ortalarında buluştu ama kendisini yerde bulunca hakem serbest vuruş kararını verdi. Serbest vuruş kullanıldı ve topla Amrabat bu kez sol kanatta buluştu. Ceza sahasına gönderdiği orta doğrudan dışarıya gitti.

Galatasaray 62. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Gol yine Burak Yılmaz. Orta alanda Amrabat, topu İbrahim'den kaptığı gibi sol kanattan ileriye hareketlenen Burak' pasını verdi. Burak ceza alanına sol çaprazdan girdi ve güzel bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

62. dakikada orta alanda Amrabat, topu İbrahim'den kaptığı gibi sol kanattan ileriye hareketlenen Burak' pasını verdi. Burak ceza alanına sol çaprazdan girdi ve güzel bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.69'da kırmızı beyazlı ekip kısa paslarla rakip ceza alanı sol çizgisi önüne kadar geldi ve topla en son ali buluştu. Kaleye sol ayağıyla şut çekmek istedi ama top sol kanattan taca çıktı. 72'de hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında topla sağ kanatta Sabri buluştu ve Sabri sağ çaprazdan ceza sahası dışından kaleye sert bir şut çekti ama top doğrudan dışarıya çıktı.

83'te kırmızı beyazlı ekip rakip yarı alanda sol kanattan son çizgi yakınlarından taç kullandı ve atağın devamında ev sahibi ekip savunması araya girdi ve topun kontrolünü sağladı.

87'de kısa paslarla rakip yarı alana geçen ev sahibi ekipte Engin pasını sol kanattaki Emre'ye verdi ama Emre topa hareketlenmedi ve top taca çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray maçı 2-0 kazanarak puanını 40'a yükseltti ve zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Antalyaspor ise ikinci sırayı Beşiktaş'a bıraktı.

Spor Haberleri