Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Mert Yazılım ve Elektronik arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Staj imkanları, bilimsel çalışmalar, fuar organizasyonları gibi bir çok alanda işbirliği sağlayan protokol ile iki kurum arasında süregelen işbirlikleri daha kapsamlı hale gelecek.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarını genişletmeye devam ediyor. Daha önce çeşitli alanlarda süregelen işbirlikleri, son imzalanan protokol ile daha kapsamlı hale gelecek. Hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Mert Yazılım ve Elektronik Genel Müdürü İlhan Özdemir imzaladı. İmza törenine BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Zekeriyya Arı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlhan Turgut, Keles MYO Müdürü Doç.Dr. Mehmet Özgür, BUÜ Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER) Müdürü Prof.Dr. Kurtuluş Kaymaz, Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız ve firma yetkilileri de katıldı.
Önceliğimiz Ar-Ge ve bilimsel projeler
Düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Ferudun Yılmaz, üniversite olarak sahip oldukları teorik bilgi birikimini, iş dünyanın pratik bilgi birikimi ile birleştirmeyi arzu ettiklerini vurguladı. Aynı zamanda üniversitenin toplumun ortak aklını temsil ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Teorik bilgi ile uygulamaya dayalı tecrübeyi bir araya getirdiğimiz takdirde çok olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. İşbirliği alanlarımız çok geniş. Proje konularımız da aynı şekilde sayıca çok fazla. Bursa bir sanayi kenti. Bizler de üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için büyük bir gayret gösteriyoruz. Mert Yazılım ve Elekronik firmasının yaptığı işleri dinlediğimde oldukça heyecan duydum. Zaten hali hazırda uygulamada olan çok sayıda işbirliğimiz var. Bu işbirliklerinin daha ileri noktalara taşıma konusunda son derece istekliyiz. Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye'deki 23 araştırma üniversitesinden birisi. Dolayısıyla Mert Yazılım gibi Ar-Ge'ye bu kadar önem veren bir firma ile işbirliği içerisinde olmamız tesadüf değil. Ortaklaşa çok sayıda özel projeye imza atacağımıza inanıyoruz. Burada öncelik alanlarımız Ar-Ge ve bilimsel projeler üzerine odaklanmak olacaktır. Aynı zamanda işbirliğimiz sayesinde öğrencilerimiz için de yeni staj imkanları oluşacak. Bizlere destek verdikleri için firma yöneticilerimize teşekkür ediyor, işbirliğinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz" açıklamasında bulundu.
BUÜ ile işbirliğini önemsiyoruz
Mert Yazılım ve Elektronik Genel Müdürü İlhan Özdemir ise Bursa Uludağ Üniversitesi'nden mezun olduğunu ve kendisini her zaman buraya ait hissettiğinin altını çizdi. "Mezunu olduğum Bursa Uludağ Üniversitesi ile uzun zamandır devam işbirliklerinden son derece mutluyum. Yenilikçi bir firmayız. Ar-Ge'ye ve karbon ayak izi gibi yenilikçi projelere karşı oldukça ilgiliyiz. Dünyanın pek çok ülkesi ile iş yaptığımız için dünyanın nelere kafa yorduğunu çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda mevcut binamızın çatısında bir GES istasyonu kurarak kendi elektriğimizi üretmeye başladık. 2 sene önce de Karbon Ayak İzi Sertifikası alarak bir ilki gerçekleştirdik. Yazılım ve Ar-ge alanındaki bilgi ve birikimimizi Bursa Uludağ Üniversitesi ile daha ileri noktaya taşımak istiyoruz. Ayrıca üniversiteye de çeşitli alanlarda katkılar sunmak istiyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.