Çamaşır suyundaki tehlike!

Çamaşır suyunun karıştırılarak kullanılması sağlık açısından büyük risk taşıyor...
Tuz ruhu ve çamaşır suyu karıştırılınca yoğun şekilde klor gazı açığa çıktığı, bu gazın da solunum yollarında hasara yol açtığı belirtildi.

Dr. Osman Nacaroğlu, evlerde günlük hayatta kullanılan deterjan, çamaşır suyu, kireç ve yağ çözücüler, lavabo açıcılar, tuz ruhu gibi birtakım kimyasal maddelerin yanlış kullanılmasının zehirlenmelere neden olabileceği uyarısında bulundu. Dar, kapalı, iyi havalandırılmayan yerlerde çamaşır suyu ve tuzruhunun gerek tek gerekse birlikte kullanılmamaları gerektiğini hatırlatan Dr. Nacaroğlu, bu kimyasalların kanda karboksihemoglobin oluşumuna neden olarak oksijenin vücuttaki taşımına engel olabileceğine dikkat çekti.

AKCİĞER VE KALBİ DE ETKİLİYOR

Dr. Nacaroğlu, “Klor gazı solunduğunda hava yollarındaki suyla birleşerek en kuvvetli asitlerden olan hidroklorik aside dönüşerek solunum yollarında çok belirgin hasara yol açmakta ve astım benzeri hastalık tablosu ortaya çıkmakta. Söz konusu karışım astım ve diğer solunum hastalıkları yanında akciğer ve kalp hastalarını da çok olumsuz etkilemekte” dedi.

Sağlık Haberleri