Çarşamba Deneyap Atölyelerinde Öğrenciler Bilim Yolculuğuna Çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Çarşamba Belediyesi koordinesinde Çarşamba'da öğrencilere eğitim...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Çarşamba Belediyesi koordinesinde Çarşamba'da öğrencilere eğitim vermeye başladı.

Güçlü Türkiye'nin inşasında, geleceğin bilim insanlarının yetişmesinde önemli rol oynayan DENEYAP Atölyeleri, uzman eğitimci kadrosuyla Çarşamba'da eğitimlerine başladı. Atölyelerde; Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Robotik Kodlama, Tasarım ve Üretim, Elektronik Programlama ve Yazılım gibi bilimsel alanda dersler mevcut. DENEYAP Atölyeleri, Çarşamba'da 18-19 Mart tarihlerinde derslerine başladı. Şu an 50 öğrencisi ve 6 eğitmeni bulunuyor.

DENEYAP Atölyeleri Çarşamba'da eğitimlerine başladı

DENEYAP Atölyesi Çarşamba Sorumlusu, Çarşamba Belediyesi Uzman Psikolojik Danışman Seda Ertuğrul Hacıoğlu, DENEYAP Atölyelerine dair bilgileri ve Çarşamba'daki süreci aktardı. DENEYAP Atölyesi Çarşamba Sorumlusu Seda Ertuğrul Hacıoğlu, "T3, Türkiye genelinde teknoloji alanında bilim insanları yetiştirmeyi hedefleyen bir proje bu konuda TÜBİTAK ve belediyeler ile iş birliği yapıyor belediyemiz bu projeyi finanse etti ve gerekli tüm teçhizat donanım malzeme bilgisayar eksiklerini eğitmen ve bilim laboratuvarlarını hazırladı. DENEYAP Atölyeleri; teknoloji üretme yeteneğine sahip, ülkemizin geleceğine katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin ülkemiz genelinde tespit edilmesi ve gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığı bilim laboratuvarlarını. DENEYAP Atölyelerimizde, ortaokul ve lise başlangıç çağı olarak, 2 grubumuz var. Yani öğrencilerimiz 4'üncü ve 5'inci sınıf ile 8 ve 9'uncu sınıf hazırlık grubu olarak 2 kategoride eğitim alıyorlar" dedi.

DENEYAP Atölyelerinin eğitim sürecine dair bilgileri aktaran Hacıoğlu, "Eğitim modeli 2 yıl ders, 1 yıl uygulama projesi olarak tasarlanmış durumda. Yani 3 yıl süren ve 3 yıl boyunca farklı modüllerde derslerin olacağı bir sistem. İlk yıl temel teknoloji alanlarında genel yetkinlik kazanacakları dersler, ikinci yıl ise ilgi alanlarına göre daha derinlemesine bir eğitim veriliyor. Son yıl ise takımlar halinde kendi belirledikleri projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yapacaklar. Sene sonunda da projelerini sunacaklar. Öğrencilerimiz yazılı ve uygulama olmak üzere 2 aşamalı bir sınav var. Yazılı sınav ve e sınav şeklinde ve temel derslerden sorular var. Uygulama sınavı ise sınav merkezinde verilen projeyi süreye uygun şekilde ve belirlenen malzemelerle tamamlayıp jüri üyelerine sunması gerekiyor" diye konuştu.

"Geleceğin teknoloji yıldızı neden Çarşambamızdan çıkmasın?"

Herkesin teknoloji okuryazarı olması gerektiğine değinen ve DENEYAP Atölyeleri ile geleceğin teknoloji yıldızlarının Çarşamba'dan çıkabileceğini vurgulayan Hacıoğlu, "DENEYAP Atölyelerimiz, Çarşamba'da 18-19 Mart tarihlerinde derslerine başladı. Şu an 50 öğrencimiz ve 6 eğitmenimiz bulunuyor. Geleceğin teknoloji yıldızı neden Çarşamba'mızdan çıkmasın? Burada birbirinden yetenekli öğrencilerimiz var. Ve eminim ki henüz keşfedilmemiş bir bu kadar daha çocuğumuz vardır. Bu konuda ailelere ve öğretmenlerimize büyük rol düşüyor. Çocuklarımızı bilim yolunda, kendi yeteneklerine göre yetiştirmeli, onlara belediyemiz tarafından sağlanan tüm olanaklardan haberdar olmalıyız. Artık teknoloji okuryazarlığı bir seçenek değil ihtiyaç olmuştur" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bilim-Teknoloji Haberleri