Çaya Boya Katan Firmalar Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini uzun bir süre sonra yeniden yayınladı. Bakanlık listeyi guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden paylaştı.

Bakanlığın guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden paylaştığı listede çaya gıda boyası maddesi katan 3 firma yer alırken firmaların Adana’nın Sarıçam ilçesinden A.Ç.S. Avcı Çay Sanayi İbrahim Avcı ile Seyhan ilçesinden Else Gıda İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve İstanbul’un Ümraniye ilçesinden Çayder Çay Gıda Sanayi Limited Şirketi olduğu belirtildi.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli döneminde son açıklanan listede ise Rize’den Karali Çay firması ile İstanbul’dan Ali Rıza Usta firması siyah çaya boya katmaktan yer alırken, Ankara’dan Pelnur Gıda Kozmetik’in bitki çayına ilaç etken maddesi tespit edilmişti.

Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar Listesini görmek için BU ALANA TIKLAYINIZ

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar Listesini görmek içn BU ALANA TIKLAYINIZ

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaya Boya Katan Firmalar Açıklandı

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri