ÇAYKUR, 20 Ekim’de Sezonu Rekorla Kapatacak

Tarihinin en yüksek çay aldığı 3. Sezonu yaşayan ÇAYKUR’un 2024 yılı yaş çay sezonunu 20 Ekim’de tamamlayacağı öğrenildi.

ÇAYKUR’un 15 Ağustos’ta açtığı 3. sürgün yaş çay dönemini 20 Ekim’de kapatacağı bilgisine ulaşıldı. ÇAYKUR, tarihinin en yüksek 3. Rekoltesine ulaştığı bu sürgünde bugün itibariyle üreticilerden 285 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirirken, 2024 yılı genelinde almış olduğu 779 bin ton yaş çayla da tarihinin en yüksek çay aldığı 3. Sezonu yaşıyor.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim yaptığı açıklamada, “2024 yılı yaş çay döneminde, değerli üreticilerimizin alın teri olan yaş çay ürünlerine sahip çıkacağımızı her fırsatta dile getirmiş ve attığımız her adımda önceliğimizin bu olduğunun bilincinde olarak hareket etmiş bulunmaktayız. 3. sürgün yaş çay döneminde de bu yaklaşım doğrultusunda kotayı dekar başına 750 kg gibi azami bir seviyeye çıkarmış ve üreticilerimize bu hususta beklentilerin de üzerinde bir alım garantisi sunmuş bulunmaktayız. Bu koşullar altında tüm üreticilerimize, yaş çayımızda belirlediğimiz kalite kriterleri çerçevesinde, 20 Ekim tarihine kadar alım yapmaya devam edeceğimizi; alımların fabrikalarımızda veya fabrikalarımız tarafından belirlenecek noktada yapılacağını duyuruyoruz.” Dedi.

Alim, "ÇAYKUR 2024 yılı yaş çay sezonunu bu şekilde siz değerli üreticilerimizle birlikte el ele ve birlik içerisinde, selametle nihayete erdirecek ve ÇAYKUR olarak sizler için her daim güvence olduğumuzu bu yıl da ortaya koymuş olacağız." diye konuştu.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri