ÇAYKUR Eylül Ayı Yaş Çay Ödemelerini Yapacak

ÇAYKUR'un 2024 yılı Eylül ayında üreticilerden satın aldığı yaş çay bedellerini Ekim ayının sonunda üreticilerin hesaplarına aktaracağı öğrenildi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 20 Ekim'de tamamlanan 2024 yılı yaş çay üretimi boyunca sistematik bir şekilde ödemelerini gerçekleştiriyor. Üreticilerden ay içinde satın aldığı yaş çay bedellerini bir sonraki ayın sonunda üreticilerin hesaplarına yatırarak üreticilerin yüzlerini güldürüyor.

ÇAYKUR'un bu kapsamda Eylül ayında alınan yaş çaylara karşılık gelen ödemeleri 31 Ekim Perşembe günü üreticilerin banka hesaplarına yatıracağı, üreticilerin 1 Kasım Cuma gününden itibaren bu ödemeleri çekebilecekleri bilgisine ulaşıldı.

Ekim ayında ÇAYKUR'a çay satan üreticilerin ödemeleri ise Kasım ayının sonunda yapılacak.

Öte yandan, organik çay üreticilerine Ağustos ve Kasım ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenen dekar başına 10 bin TL destekleme ödemesinin ikinci taksiti de Kasım ayının sonunda üreticilere aktarılacak.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri