Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen "Elektrikte Yeni Gelişmeler ve Nitelikli İş Gücü Arayışı" adlı seminerde ÇEDAŞ yöneticileri, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.
Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksek Okulunca Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (ÇEDAŞ) destekleri ile "Elektrikte Yeni Gelişmeler ve Nitelikli İş Gücü Arayışı" eğitim semineri düzenledi. Seminere konuşmacı olarak katılan ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, ÇEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Yunus Emre Konan ve ÇEDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Serkan Koca, öğrencilerle mesleki deneyim ve tecrübelerini paylaştı.
Seminer öncesi konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sebahattin Kartal, okulları hakkında bilgiler vererek, "Nitelikli insan gücü günümüzde birçok sektörde kendini gösteriyor. Bizim bu durumda işsizlikten bahsetmemiz ciddi bir çelişki. Meslek Yüksek Okulları ve Mühendislik Fakülteleri olarak uygulamalı eğitimlere daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu çerçevede Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 3+1 eğitim modelini devreye alarak öğrencilerin 3 dönem okulda eğitim yapıp bir dönem alanları ile ilgili sahada uygulama eğitimi yapmalarına imkan sağlayan eğitim modelinin önünü açtı. Böylelikle öğrenciler saha tecrübesine sahip nitelikli bir şekilde mezun olabiliyor. Bugünde Elektrikte Yeni Gelişmeler ve Nitelikli İş Gücü Arayışı isimli panel davetimizi kabul ederek öğrencilerimize elektrik sektörü ve kariyer planlamaları hakkında kıymetli bilgiler aktaracakları için sayın ÇEDAŞ yöneticilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Nitelikli insan gücü bulabilmek çok önemli"
Öğrencilere elektrik dağıtım sektörü hakkında bilgiler veren ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, "43 yıldan beri elektrik mühendisi olarak çeşitli illerde çeşitli görevlerde bulundum ve dağıtım sektöründe çalıştım. Yaklaşık bin 200 köyü elektrikle buluşturdum. Daha sonra bunların işletmelerini yapmaya başladık. Tabi işlerimizi yaparken bir takım arzu etmediğimiz iş kazaları ile karşı karşıya kaldık. Benim mesleğe girdiğim dönemde bu kadar iş güvenliği bilinci, malzeme ve yaygın kullanım yoktu. Dolayısıyla şimdilerde çok ciddi iyileştirmeler oldu. Güzel bir bölüm seçmişsiniz. Bu bölümü bitirdiğinizde inşallah işsiz kalmazsınız. Bunun yanı sıra sayın okul müdürümüzün bahsettiği gibi nitelikli insan gücü bulabilmek çok önemli. Bu bizim içinde kolay bir şey değil. Okuldan hocalarımız elektik sektörüyle alakalı destek istediklerinde bizde elimizden geldiğince her türlü desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.
ÇEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Yunus Emre Konan'ın kariyer ve mülakat teknikleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Serkan Koca'nın ise elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konulu sunumlarının ardından seminer sona erdi.