CHP Rize İl Başkanı Deniz: "AKP'nin 22 Yıllık İktidarı Ülkeyi Duvara Toslattı"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, AKP'nin son 22 yıllık iktidarını sert bir dille eleştirerek Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal çöküntüye dikkat çekti.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, parti il binasında yaptığı açıklamada, AKP'nin ülkeyi büyük bir borç yükü altına soktuğunu ve ekonomik anlamda ciddi sorunlar yarattığını vurguladı.

"Ekonomi Çöktü"

İl Başkanı Deniz, Türkiye'nin 2002 yılındaki borcunun 129 milyar dolar olduğunu, ancak bugün bu borcun 529 milyar dolara çıktığını belirtti. Aynı dönemde vatandaşların bankalara olan borcunun da 6 milyar TL'den 3.6 trilyon TL'nin üzerine çıktığını ifade etti. AKP'nin elde ettiği 2.6 trilyon dolarlık vergi gelirine ve 60 milyar dolarlık özelleştirme gelirine rağmen ülkenin bu durumda olmasını eleştirerek, "Bu gelirlerin sonucunda elde ne kaldı? Hiçbir şey. Ekonomi çöküşe sürüklendi," dedi.

"Sosyal Çöküntü Yaşanıyor"

Deniz, sadece ekonomik değil, sosyal anlamda da büyük bir kriz yaşandığını belirtti. Kadın cinayetleri, genç intiharları ve öğretmenlerin atanamaması gibi sorunları gündeme getirerek, Türkiye'nin toplumsal bir cinnet yaşadığını savundu. Bu durumun AKP'nin iktidar sürecindeki yanlış politikaların bir sonucu olduğunu ifade etti.

"Çay Üreticisi Mağdur"

Bölgedeki çay üreticilerinin yaşadığı sorunlara da değinen Deniz, çay fiyatlarındaki zamların üreticilere yansıtılmadığını belirterek, destekleme fiyatlarının artırılması gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde bu konuda yaptıkları açıklamada destekleme fiyatlarının 2 TL'den 10 TL'ye çıkarılmasını ve ödemelerin Aralık ayına kadar yapılmasını talep ettiklerini hatırlattı.

"Dış Politika Başarısız"

Deniz, AKP'nin dış politikasını da eleştirerek, "Bir zamanlar her yere müdahale edebileceğimizi söyleyen AKP, bugün Türkiye'nin savunması için 750 TL'lik kesintilerle vatandaşlardan katkı talep ediyor. Bu, AKP'nin dış politikadaki başarısızlığının bir yansımasıdır," dedi.

"Erken Seçim Şart"

Son olarak, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmesi için erken seçimin kaçınılmaz olduğunu belirten Deniz, AKP'nin artık halk desteğini kaybettiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin anketlerde yükselişte olduğunu dile getirdi. "AKP'nin kendi oyunu artırma şansı kalmadı, sadece CHP'nin oylarını düşürmeye çalışıyorlar. Ancak bu süreçte CHP'nin oyları sürekli artıyor ve 30 puan barajını aşmış durumda" diyerek erken seçim çağrısını yineledi.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri