Cloud Hosting Teknolojisi Hakkında Bilgiler

Dijital veri depolama araçları mantık aynı kalarak hızla değişim göstermektedir. Disketle başlayan bu serüven cloud hosting teknolojisiyle günümüz için son halini almış durumdadır.

Türkçe’de bulut sunucu olarak bilinen bu yeni teknolojinin tüm özelliklerine yazımın kaynağı olan bu siteden ulaşabilirsiniz.

Cloud hosting kağıt dahil geleneksel veri depolama araçlarının aksine tek kapılı giriş çıkış olarak değil tek merkezden giriş kapısı olan fakat birden fazla çıkış kapısı olan veri depolama paylaşım teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde herhangi bir sınır olmadan yüzlerce veri merkezi birbiriyle tek giriş birden fazla çıkış kapısı oluşturacak şekilde senkronize edilerek verilerin olabilecek en yüksek hız ve güvenlikle dağıtımı sağlanır. Cloud hosting veri depolama aracı kulağa çok tanıdık gelmese de aslında akıllı telefonlar aracılığıyla aktif olarak kullandığımız bir servis. Tek giriş kapısı olarak kullandığımız Google drive hesabı ve birden fazla çıkış kapısı olarak kullanabileceğimiz herhangi bir cihazdan oturum açarak verilerimize ulaşma imkanı ile örnek verebiliriz. Burada kullandığınız telefonun kendi belleği eski nesil bir depolama biçimi cihazınıza herhangi bir zarar geldiğinde verileriniz geri getirilemeyecek şekilde hasar alabilir. Bunun yanında Google Drive hesabınıza kopyaladığınız veriler Google’ının çok sayışa sunucusuna kopyalanmış ve size en yakın veri merkezinden verilerinizi ulaştırmak için hazır şekilde bekler durumdadır.  Cloud serverlerin çalışma mantığını olabilecek en basit tanımlamalarla anlattıktan sonra web siteleri için kullanılan cloud hosting den bahsedecek olursak en çok dikkat çeken özelliği kuşkusuz vps, dedicated gibi depolama biçimlerinde kullanılan paketlendirme fiyatlandırması olmamasıdır. Yani bir vps aldığınızda size bu vps in ram, trafik gibi çıkabileceği maksimum özellikleri belirtilir ve buna göre ücret ödersiniz. İster trafik ve ram gücünüzü sonuna kadar kullanın isterseniz kullanmayın yine de aynı ücret karşınıza çıkar. Cloud hosting’de ise fiyatlandırma bu şekilde değildir. Ölçeklendirilebilir fiyatlandırma biçimi kullanılır. Yani harcadığınız güç kadar ücret ödersiniz. O an verilerinizin akış trafiği için harcanması gereken güç ne ise o kadarını harcar ve o kadarını ödersiniz. https://www.cloudeos.com/tr/fiyat sitesinde de göreceğiniz üzere kullandığınız miktar saatlik veya aylık olarak size faturalandırılır.

Vps ve dedicated gibi tek bir fiziksel sunucuya bağlanmanın dezavantajlarını yaşamazsınız. Birden fazla fiziksel sunucu ile bulut hosting bağlantılı çalıştığından dolayı size en yakın veri merkezinde bir sorun çıksa dahi sonraki en yakın veri merkezinden veri aktarımı devam ederek kesintiye uğramazsınız. Cloud hosting şüphesiz özellikle büyük boyutlu veri trafiği akışı için gerek güvenlik, gerek maliyet, gerek hız bakımından en kullanışlı veri depolama biçimidir.

Magazin Haberleri