Doktor Adaylarına RTEÜ'de Doğum Simülasyonu Eğitimi Verildi

Türkiye’nin farklı illerinden Rize'ye gelen 24 intern doktora Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi'nde "Doğumda Omuz Distosisi ve Yönetimi" eğitimi verildi.

Türkiye’nin en kapsamlı simülasyon merkezlerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde (RSIM), TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Projesi kapsamında, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 24 intern doktora iki gün boyunca hem teorik hem de pratik “Doğumda Omuz Distosisi ve Yönetimi" eğitimi verildi.

TÜBİTAK proje yürütücülüğünü RTEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Şentürk’ün yaptığı ve altıncısı düzenlenen etkinlikte, doğum sırasında karşılaşabilecek en tehlikeli komplikasyonlardan biri olan “Omuz Distosisi” ile nasıl baş edileceği simüle edilerek manevralar ile bebeğin ve annenin nasıl kurtarılacağı öğretildi.

RTEÜ akademisyenlerinin yanı sıra farklı illerden gelen kadın doğum, pediatri yeni doğan ve aile hekimliği öğretim üyelerinin de eğitimci olarak yer aldığı iki günlük program sonunda katılımcılara belgeleri verildi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri