Fındıklı Belediyesi ile Sur Belediyesi kardeş belediye oldu

Rize’nin Fındıklı Belediyesi ile Diyarbakır’ın Sur Belediyesi arasında "Kardeş Belediyecilik" protokolü imzalandı. Protokolün ardından Sur Gazi Caddesi'nde kardeşlik halayı çekilip, horon oynandı.

Diyarbakır Sur Belediyesi binasında düzenlenen protokol imza törenine; Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, CHP İl Başkanı İsmail Akyıl ve Yazar Şeyhmus Diken katıldı. Heyete eşlik eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sur Gazi Caddesi'nde hep beraber kardeşlik halayı çekip, horon oynadı.

Sur Belediyesi ile "Kardeş Belediyecilik" protokolü imzalanmasının ardından Fındıklı Belediyesinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır’ın tarihi kadim kenti Sur Belediyesi ile ‘Kardeş Kent Protokolü’ imzaladık. Bu tarihi ve anlamlı buluşmaya vesile olan herkese ve misafirperverlikleri için Sur halkına Fındıklı Halkı adına teşekkür ediyoruz.

Tüm ötekileştirmelere, kutuplaştırmalara, düşmanlaştırmalara karşı bir kardeşlik, dayanışma, kültür ve sanat köprüsü olması için… Tulum ile davulun, horon ile halayın aynı halkada buluşabilmesi için… Dedelerimizden ve nenelerimizden miras kalan Meci kültürüyle bu topraklarda yaşayan herkesin tüm farklılıklarına rağmen eşit, özgür, kardeşçe ve barış içerisinde yaşayabileceği yarınlara ışık olması için…” ifadelerine yer verildi.

Sur Belediyesinden yapılan açıklamada, “Karadeniz’in Yeşil Altını Fındıklı Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ protokolü imzaladık. Bu tarihi ve anlamlı buluşmada Sur ve Fındıklı Belediyeleri olarak, farklı coğrafyalarda bulunmamıza rağmen, halklarımıza daha iyi hizmet sunmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek için kardeş belediyeler olarak bir araya geldik. Kardeşlik ve barış halaylarımızın, horonlarımızın büyümesi için dayanışma içinde olacağız. Başta Fındıklı halkı olmak üzere, Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve heyetine bu anlamlı dayanışma için teşekkür ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Sur Belediyesiyle, Rize Fındıklı Belediyesi kardeş şehir protokolü imzaladılar. Kutuplaşmanın, nefretin ve ötekileştirmenin karşısında yerelden başlayarak toplumsal barışımızı ve dostluğumu birlikte inşa edeceğiz. Bunun önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Halay da bizim Horon da bizim.” dedi.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri