Galatasaray Kupayı KARANLIKTA Alabildi

Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray Kadıköy'de olaylar nedeniyle Şampiyonluk kupasını karanlıkta kaldırdı. Fenerbahçe stad ışıklarını yakmadı

Galatasaray, 2011-2012 şampiyonluk kupasını gecikmeli olarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’nda kaldırdı. Spor Toto Süper Final’in son haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Galatasaray, şampiyonluk kupasını yaşanan krizin ardından FB Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kaldırdı. Maç sonunda yaşanan olaylar nedeniyle bir türlü yapılamayan kupa töreni yaklaşık 3 gecikmeli yapıldı. Kupayı TFF Başkanı Yıldırım Demirören’nin elinden Sarı-kırmızılı futbolcular Sabri ile Ayhan birlikte aldı. Sarı-kırmızılı futbolcuların büyük sevinç yaşadı. Futbolcular kupayla boş statta şampiyonluk turu attılar.

2011-2012 sezonu Galatasaray’ın şampiyonluğu ile sona erdi. Süper Final’in son haftasında Fenerbahçe’ye konuk olan sarı-kırmızılılar Saracoğlu’nda 0-0 berabere kalınca ligi şampiyon olarak tamamladı.

Dün Türkiye'ye adeta hayat durdu. Şampiyonluk maçında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray birinci bitirdiği normal sezon sonrası Süper Final'i de birinci sırada bitirere şampiyon oldu. Ancak dün akşamki olaylar şampiyonluğa gölge düşürdü. Maçın bitiminin ardından Fener taraftarı sahaya indi. Koltuklar havada uçuştu. Maçın bitiminin ardından şampiyonluğunu ilan eden Galatasaraylı futbolcular hemen ortasahada güvenlik tarafından çember içine alındı. Soyunma odasına giden Galatasaraylı oyuncular kupayı almak için olayların yatışmasını beklediler. Ancak olaylar bir türlü yatışmadı. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, kupayı Galatasaray'a soyunma odasında vermek istedi. Ancak hem başkan Ünal Aysal hem de futbolcular kabul etmedi. Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak, Ünal Aysal, "kupayı sahada kazandık, sahada alırız" dediler. Ünal Aysal, "Gerekirse sabaha kadar bekleriz, kupayı almadan gitmeyiz" açıklamasında bulundu.

Bu sırada stad ışıkları çoktan kapatılmıştı. Başbakan Erdoğan'ın araya girmesiyle birlikte Galatasaray, maçtan yaklaşık 3 saat sonra karanlık, sadece kamera ışıkları altında şampiyonluk kupasını kaldırdılar.

Büyük sevinç yaşayan futbolcular, karanlık sahada bir de şampiyonluk turu attılar. İşte Türkiye'nin futbol ayıbı...

Spor Haberleri