Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilen "Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar" proje yarışmasında Çukurova Üniversitesi'ni, Öğretim Elemanı Arş. Gör. Elif Tuğçe Aksun temsil etti.
Proje kapsamında Kütahya, Erzurum, Gaziantep, Sakarya, Trabzon ve Adana olmak üzere 6 ilde gerçekleştirilen fikir kamplarına 3 bin 142 başvuru arasından yaşları 18 ile 30 arasında değişen 500 kişi katılarak fikirlerini hayata geçirmeye yönelik beceriler kazandı. 3 yıl süren proje kapsamında Kadın Bilişim Karavanı (KA-BİL-KA) Projesi Adana'dan tek olma özelliği taşırken, Türkiye'de ise hayata geçirilecek ilk beş proje arasında yer aldı.
İstanbul'da düzenlenen proje kapanış etkinliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğulları, Araştırma Görevlisi. Elif Tuğçe Aksun'a teşekkür ve takdirlerini belirterek çiçek takdim etti. Arş. Gör. Aksun, bilimsel olduğu kadar sosyal projeleriyle de yenilikçi ve girişimci çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
"TOPLUMU EĞİTEN VE YÖNLENDİRENLER KADINLARDIR"
Proje hakkında bilgi veren Aksun, projenin amacını şöyle açıkladı:
"Toplumu eğiten ve yönlendirenlerin kadınlar olduğu bilinciyle, geleceğimizi şekillendiren kadınlarımıza daha fazla ulaşabilmek ve bilişim teknolojileri kullanımını artırmaktı amacımız. Gelir seviyesi düşüklüğünden dolayı bilişim teknolojilerini hiç kullanamayan ya da imkanları kısıtlı olan kadınlarımızın düzenli olarak ulaşabilecekleri gezici karavanla mahallelerindeki semt pazarları ve okul önlerinde belirli periyotlarla bulunarak, bilişime, internet ve bilgisayara zahmet çekmeden ulaşmalarını sağlamaktadır."
GELİR SEVİYESİ DÜŞÜK OLAN MAHALLELERDEKİ KADINLARA HİZMET VERİLİYOR
Proje kapsamında eski kullanılmayan taşıma otobüslerinin, çeşitli sponsorların desteği ile onarım ve tamiri yapılarak kullanılır hale getirildiğini anlatan Aksun, Intel firmasının sponsorluğunda bilgisayar, tablet, projeksiyon cihazı gibi bilişim teknoloji ürünleri ile bilişim buluşma merkezi haline gelen araçların haftanın belli günlerinde, gelir seviyesi düşük olan mahallelerde kadınlara hizmet verdiğini söyledi.
"KABİLKA PROJESİ"NE ADANA'DAN START VERİLDİ, TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
Topluma hizmet ve farkındalık bilinciyle bir araya gelen 4 gencin projede yer aldığını belirten Arş. Gör. Elif Tuğçe Aksun, "Kabilka Projesi'nin en büyük özelliği Türkiye'de ilk kez Adana'dan başlaması ve diğer illere de örnek olması… Projenin Türkiye de ses getiren bir başarı hikayesine dönüşmesinde başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Intel olmak üzere yerel ve ulusal tüm kamu kuruluşlarının etkisi çok büyük. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.