Halk Dansları Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda düzenlenen halk dansları kurslarına her yaş grubundan vatandaş büyük ilgi gösteriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda düzenlenen halk dansları kurslarına her yaş grubundan vatandaş büyük ilgi gösteriyor. Kurslara katılan öğrenciler bir yandan kültürel değerleri yaşatırken bir yandan da sosyalleşiyor.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Samsun'un kültür ve sanat hayatına katkı sunuyor. Eğitim kalitesi ve profesyonel öğretici kadrosuyla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda piyano, keman, bağlama, çocuk drama, yetişkin tiyatro, Türk halk müziği-Türk sanat müziği korosu, çocuk korosu, gençlik korosu, halk dansları gibi 9 branşta kurslar düzenleniyor. En çok ilgi gören kursların başında ise halk dansları geliyor. Her yaş grubundan 300 öğrencinin ücretsiz olarak katıldığı kursta 8 ayrı yörenin halk oyunlarının eğitimi veriliyor.

Kültür ve sanat hayatına büyük katkı

Samsun'un sanatın her alanında önemli çalışmaların yapıldığı bir kent olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun kültür ve sanat alanında çok büyük bir potansiyele sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanata katkı verecek çalışmalara her zaman öncelik veriyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda düzenlenen kurs programlarını çok önemsiyoruz. Konservatuvarımız aracılığı ile yüzlerce çocuğun ve yetişkinin hayatına dokunduk. Kültürümüzün bir parçası olan yöresel halk oyunlarımızın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz kurs programlarına vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri çok sevindiriyor" dedi.

"8 ayrı yörenin halk dansları üzerine eğitim veriyoruz"

Kurslarla ilgili bilgi veren Halk Dansları Topluluğu Antrenörü Fatih Baştuğ, "13 eğitmenimizle birlikte farklı yaş gruplarına yönelik olarak eğitimler veriyoruz. Minikler, gençler, büyükler ve hobi gruplarımız ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem eğlenme amaçlı hem de öz kültürlerini öğrenerek yaşatmak isteyenler vatandaşlarımız kurslarımıza katılıyor. Ayrıca öğrendikleri halk danslarını düzenlenen etkinliklerde sahnelemeleri özgüven kazandırıyor. Kurslarımızın ücretsiz olmasının katılımı daha da artırdığını söyleyebilirim. 8 ayrı yörenin halk dansları üzerine eğitim veriyoruz. Gelen dansçılarımız hangi alana gitmek isterse hangi alanda oynamak isterse bu doğrultuda eğitim veriyoruz. Sosyalleşmek, kültürünü yaşatmak isteyen herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

"Hem kültürümüzü yaşatıp hem sosyalleşiyoruz"

Kafkas yöresine ait halk dansları eğitimi alan kursiyer Reyhan Biner, "2 yıldır bu kursa geliyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Hem bedenen hem de ruhen bana burası çok iyi geliyor. Ben 50 yaşındayım ben başardıysam birçok hanım başarır. Şu kapıdan girdiğimiz zaman her şeyi geride bırakıyoruz. Güzel bir arkadaş ortamındayız. Burada herkes çok mutlu. Hem kültürümüzü yaşatıp hem sosyalleşiyoruz. Hocalarımıza bize bu kadar güzel eğitim verdikleri için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

13 yaşındaki öğrenci Yiğit Kaplan ise şunları söyledi:

"Zeybek dansı öğreniyorum. Hocalarımızdan eğitim alıyoruz gerektiği yerde yarışma ve gösterilere katılıyoruz. Burası bir sosyalleşme alanı bizim için. Hem eğleniyor hem öğreniyoruz. Burada hem yöresel hem de sosyalleşme anlamında bize çok iyi geliyor."

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yaşam Haberleri