Hava koşulları normale döndü, palamut ucuzladı

Kötü hava şartları, balıkçıların denize çıkmasını zorlaştırarak palamut avını olumsuz etkiledi. Bu durum fiyatların yükselmesine neden olurken hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte avlanma kolaylaştı ve palamut fiyatları tekrar düşüşe geçti.

Doğu Karadeniz'de yaşanan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle palamut avcılığı olumsuz etkilenmiş ve fiyatlar yükselmişti. Ancak hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte palamut bolluğu artmış ve fiyatlar tekrar düşüşe geçti. Balıkçı esnafı, kasım ayının sonuna kadar palamutun bol olacağını ve fiyatların daha da düşebileceğini öngörüyor. Kötü hava koşullarından önce 3 adeti 100 TL iken hava koşullarının etkisiyle adeti 150 TL'ye kadar yükseldi. Ancak hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte fiyatlar tekrar düşmeye başladı. Dün 120 TL’den satılan palamut bugün 100 TL’ye kadar geldi.

Balıkçı Murat Kurt, yaptığı açıklamada, “Fiyatlar biraz düşüş yaptı. Palamutumuz bugün biraz daha bollaştı. 130-150 liradan tekrardan 100 liraya kadar geldi. Kiloluk olanlar 120 TL’dir. Bu balıklar Pazar-Ardeşen taraflarında avlanıyor. İnşallah bolluk devam eder. İnşallah bol olur da ucuza satarız. Kasım ayının sonuna kadar devam eder” dedi.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri