İlhan Palut: "Berabere kalırsak üzüleceğimiz bir maçı kaybettik"

Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Alanyaspor'a 1-0 yenilerek üst üste 5. maçını gol atamadan kaybeden Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör İlhan Palut, “Berabere kalırsak üzüleceğimiz bir maçı kaybettik. Üzgünüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, 5 maçtır gol atamadan mağlup oldukları serinin son maçı olan deplasmanda 1-0 kaybettikleri Alanyaspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Bir özgüvene, bir kıvılcıma ihtiyacımız var. Aslında ihtiyacımız olan tek şey güzel bir skor! Oyuncularıma inanıyorum, iyi bir sonuçla bu takımın ayağa kalkacağına inanıyorum.” dedi.

Takımın üst üste aldığı mağlubiyetlerin moral bozukluğuna yol açtığını, moral ve motivasyon olarak oldukça yıpranmış olduğunu ve bir kıvılcıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Palut, özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarındaki kötü sonuçların takımın psikolojisini olumsuz etkilediğini vurguladıktan sonra son maçlarda alınan sonuçların oyunun gerçekliğini yansıtmadığını belirterek, “Bugün negatif bir halka ekledik. Çok kötü bir seri. Yıpratıcı. Bir özgüvene, bir kıvılcıma ihtiyacımız var. Aslında ihtiyacımız olan tek şey güzel bir skor. Ama bir şekilde iki maçta kötü oynadık. Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından bahsediyorum. Fenerbahçe maçında kötü oynamadık ama kötü mağlubiyetler aldık. Diğer yenildiğimiz 3 maça baktığımız zaman üçünden de berabere kalsak üzgün ayrılacağımız maçları kaybettik. Bugün de diğer iki maçın özetiydi. Bugün berabere kalsak üzülürdük sahadaki mücadeleye baktığımız zaman ama berabere bile kalamadık. Oyuncularımdan istediğim birçok şeyi uyguladılar. Sadece gol atamadık.” diye konuştu.

Palut, sorunun farkında olduğunu ve çözüm için sahada daha fazla çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Evet bir sorun var, sorunun çözüleceği tek yer saha. Futbol sahası, antrenman sahası ve stad. Bunu denemeye devam edeceğiz. Çünkü bundan başka bir yol en azından ben bilmiyorum. İnanıyorum bu takımın bir kıvılcıma ihtiyacı olduğuna, bir güzel sonuçla bu takımın ayağa kalkacağına inanıyorum. Ama bunu yapamayacağımı düşündüğüm zaman da hiçbir yere, hiçbir camiaya, hiçbir şehre zarar vermem. Zaten bu benim en son yapacağım karakter olarak iştir. Ama ben dediğim gibi oyuncularıma inanıyorum. Bir kıvılcıma ihtiyacımız var. Bir kırılma anının bizim lehimize gelişmesine ihtiyacımız var. O gün bugün de değildi.”

Bu zorlu süreçte sabırlı olunması gerektiğini ve takımına olan inancını kaybetmediğini vurgulayan Teknik Direktör Palut, “Sabredeceğiz bu duruma. Evet daha önce hiç böyle üst üste yenilgiler yaşamadım ama bu da bir tecrübe. Buradan da ayağa kalkmasını bilmem ve takımıma uygulatmam gerekiyor demek ki ve tüm gücümle, tüm konsantremle bunu yapmaya devam edeceğim. Çünkü böyle durumlarda doğru yaptıklarınızdan dahi şüpheleriniz olabilir. Acaba yanlış mı yapıyorum diye. Bizim böyle bir şüphemiz yok. Biz bildiğimiz doğruları yapmaya devam edeceğiz ve iyi sonuçların geleceğine tüm kalbimizle inanacağız. Bugün için üzgünüz, bugün için yine yıpranmaya bir halka daha maalesef ekledik.” şeklinde konuştu.

Palut, takımın bu durumdan çıkacağına ve başarılı olacağına inandığını kaydettiği konuşmasında şunları kaydetti: “Sonuçları düzelteceğiz. Geçen hafta Samsunspor’a karşı oynadığımız oyun, daha önce Kasımpaşa’ya karşı oynadığımız oyun, bugün Alanyaspor’a karşı oynadığımız oyun, maçları kaybettirecek oyunlar zaten değildi. Bu konuda da kötü oynadığımız zaman ya rakibimiz bizden çok iyiydi defalarca demişimdir de bugün de Alanyaspor’u tebrik ediyorum kazandılar. Ama görünen resimle sahadaki oyun ve organizasyon arasında bir ters orantı var. Bu takım çok iyi olacak, ben biliyorum. İnşallah bunu beraber başarırız."

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri