İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin katıldığı 'Türkiye'de İnternet Gazeteciliği Söyleşisi'nde açıklamalarda bulunan Hadi Özışık, 28 Şubat sürecinden sonra 3 yıl işsiz kaldıktan sonra internet gazeteciliğine başladığını belirterek, internet gazeteciliğinde gelinen nokta ve hedeflerle ilgili bilgi verdi.
Türkiye'de özellikle Anadolu'da internet gazeteciliğinin henüz istenilen düzeye gelmediğini belirten Özışık, "2005-2006 yıllarında İnternet Yasası'nın çıkması için başlattığımız çalışmalar, bizim dışımızda yaşanan gelişmeler sebebiyle sekteye uğradı. Biz internet medyasının da Basın Yasası'na dahil edilmesini istiyoruz.
Ancak bu çalışmalarımız bazı çevreler tarafından sadece sarı basın kartı almak için yapılan çalışmalar olarak değerlendirildi. Bu doğru değil. Ben 50 kişi istihdam eden bir internet sitesinin patronuyum. Bu durum bir işveren için dezavantaj ama çalışanlar için önemli" dedi.
İnternet medyasının ülke gündemini belirleyen yayınlar yaptığını ama resmi Basın İlan Kurumu'ndan ilan alamadığını belirten Hadi Özışık, "İnternet medyası olarak hem genelde, hem de yerelde işbirliği yapmamız gerekir. İnternet Yasası şu anda Başbakanlık'ta bekliyor. Biz siyasilerden Türkiye'nin internetle buluşmasının 20.yılında bu yasanın çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.
Türkiye'de internet gazeteciliğinin mevcut patronaj yapının devam etmesi halinde konvansiyonel yapının önüne geçmesinin mümkün olmadığını ifade eden İMD Başkanı Hadi Özışık, "Bizim kağıt, dağıtım, matbaa gibi sorunumuz yok. Bunlara para harcamıyoruz. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ancak her geçen gün internet gazeteciliğinin biraz daha geliştiğini görüyoruz" diye konuştu.