Kuvvetli yağışta çay tarlasında mahsur kalan kadın kurtarıldı

Artvin’in Arhavi ve Hopa ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sel ve su taşkınlarına neden oldu. Meteoroloji verilerine göre Arhavi'de yağışlar 80 kilogramın üzerine çıkarken, Hopa’da çaylıkta mahsur kalan bir vatandaşlar ekiplerce kurtarıldı.

Artvin'de etkili olan şiddetli yağış Hopa ve Arhavi ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Sürücüler güçlükle ilerlerken yayalar yürümekte zorlandı. Bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Ekipler heyelanlı bölgeler için çalışma başlattı.

Arhavi’de etkili olan şiddetli yağış meteoroloji verilerine göre 80 kilogramın buldu. İlçede, Kapisre deresi bir kez daha taştı. Ekiplerin müdahalesiyle, yağmur sularıyla kaplanan cadde ve sokaklar temizlenme çalışması başlatıldı.

Çay tarlasında mahsur kalan kadın kurtarıldı

Hopa Sundura mahallesinde çay tarlasında çalıştığı sırada yağmura yakalanarak mahsur kalan Bedriye Yarar (56) HOPAK ekiplerince kurtarıldı. Suların yükselmesiyle yükselen derenin karşısında kalan Yarar, suyu geçemeyince ekiplere haber verdi. Bölgeye giden HOPAK ekipleri 56 yaşındaki kadını derenin karşı tarafına geçirerek kurtarmayı başardı.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Arhavi'de incelemelerde bulundu

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yağıştan etkilenen Arhavi'de incelemelerde bulundu.

Kapisre Deresi'ndeki çalışmaları inceleyen Vali Ünsal, genel durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ünsal, yağışlar nedeniyle tüm önlemlerin alındığını dile getirerek, "Halkımızın güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz." ifadelerini kullandı.

Artvin'de heyelan ve taşkınlar nedeniyle 32 köy yolu kapandı

Artvin'de etkili olan yağışların ardından oluşan heyelan ve taşkınlar, 32 köy yolunu ulaşıma kapadı.

Öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle Arhavi'de 18, Borçka'da 8, Hopa'da ise 6 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi, Karayolları ve ilçe belediye ekiplerince başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kentte yağışların yarın sabaha kadar devam edeceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Karadeniz Haberleri