ZBEÜ ile Konum Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık Hizmetleri arasında deprem dirençli kentler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla internet tabanlı, mobil coğrafi bilgi sistemi uygulamaları geliştirilmesi için iş birliği anlaşması gerçekleştirildi.
Türkiye'de deprem dirençli kentler oluşturmak adına toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla internet tabanlı ve mobil uygulamalar gerçekleştirilmesi için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Konum Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık Hizmetleri arasında iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük Makamında gerçekleşen imza töreninde protokol metnine ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Konum Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık Hizmetleri şirket sahibi Güliz Güzel imza attı. Hareketlilik pazarında stratejik ortaklık ve karşılıklı iş birliği ile ilgili faaliyetler doğrultusunda hedefler belirleyip taahhütler oluşturmayı planlayan protokol, etkin ve üretken bir ortaklığı öngörüyor. Bu doğrultuda taraflar arasında proje, ürün, hizmet ve pazar geliştirme, satış faaliyetlerinde iş birliği ile stratejik iş birliği yoluyla bir ortaklık kurulmasını hedefleniyor.
Taraflar arasında imzalanan iş birliği protokolü, vatandaşların yaşadıkları yerlerin deprem, fay ve zemin durumları hakkında bilgi alabilmeleri amacıyla internet tabanlı ve mobil uygulama şeklinde etkileşimli, fay, tarihsel büyük depremler ve zemin haritası oluşturmayı kapsıyor.
Rektörlük Makamında imzalanan iş birliği protokolünün ardından ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, söz konusu protokolün iki taraf için de hayırlı olmasını temenni etti. Protokol hakkında konuşan ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisi ile Konum CBS firması arasında imzalanan bu protokol ile çeşitli coğrafi bilgi sistemi konumuna dayalı bilgi teknolojileri uygulamalarının gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak bu iş birliği sayesinde Türkiye'nin tamamının zemin bilgilerinin, yer hareketlerinin, aktif fay bilgilerinin ve aktif fayların en son ne zaman deprem ürettiği gibi bilgilerin tamamen kamuya açık bir şekilde, mobil uygulama vasıtasıyla paylaşılacağını belirtti. Yine protokol gereğince Türkiye'de deprem dirençli kentler oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Kutoğlu, vatandaşların ikamet ettikleri adresteki zemin yapısını da uygulama sayesinde görebileceklerini, böylece toplumsal anlamda bilinçli hareket edilmesine çalışılacağına dikkat çekti.