Pazar Günü Hicri Yılbaşı

Peygamberimiz Hz Muhammed'in (S.A.V) Mekke'den Medine'ye hicretiyle başlayan Hicri yılbaşı, yarın (7 Temmuz 2024 Pazar günü) başlayacak.

Hicri takvimde yeni yıl, Muharrem ayının ilk günü ile başlar. Bu yıl Hicri yılbaşı (1 Muharrem 1446), Miladi takvimde 7 Temmuz 2024 Pazar gününe denk geliyor.

Hicri yılbaşının önemi, Hz. Muhammed'in (S.A.V) Mekke'den Medine'ye hicret etmesinden kaynaklanır. Bu olay, İslam tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilir ve Hicri takvimin başlangıç noktası olarak belirlenmiştir.

Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü ise, Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edildiği gündür. Bu nedenle Aşure Günü, matem ve hüzün günü olarak da bilinir. Bu yıl Aşure Günü 16 Temmuz 2024 Salı günü.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri