RESOB Başkanı Aksoy’dan Meslek Lisesi Öğrencilerine: Mezun Olduğunuzda Elinizde Bir Altın Bilezik Olacak

RESOB Başkanı Güven Aksoy, Rize İMKB MTAL’de düzenlenen 37.Yıl Ahilik Kültürü Haftası etkinliğinde meslek lisesi öğrencilerine yönelik konuşmasında "Buradan mezun olurken de birer sanatkar ve elinizin altında birer altın bilezikle mezun olacaksınız" dedi.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Rize Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Rize İMKB MTAL)’de düzenlenen 37.Yıl Ahilik Kültürü Haftası Kutlama etkinliğine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. RESOB Başkanı Güven Aksoy, yaptığı konuşmada Ahilik kültürünün sadece bir meslek değil, aynı zamanda ahlaki değerleri ve sosyal sorumluluğu içinde barındıran kapsamlı bir yaşam biçimi olduğunu kaydederek, meslek lisesi öğrencilerinin birer sanatkar adayı olarak ellerinde birer altın bilezik olduğunu belirtti.

37.Yıl Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları il programı, Rize Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde merkezdeki meslek liselerinin katılımıyla kutlandı.

Programda meslek liseleri okullarına ait alanlarla ilgili çalışmalarının yer aldığı stantlar açarak ahiliğin ilklerinden olan kardeşlik ve dayanışma birliği içerisinde bir araya geldi. Rize İl Ticaret Müdürü Osman Köseoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Eyüp Furtuna, Mehmet Ofluoğlu, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aşçı, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Rize Esnaf Kredi Kooperatif Başkan Vekili Alaattin Turanlı, sendika başkanları, öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Ahilik sembollerinden olan lokma tatlısı ikramı ve ÇAYKUR çay standında çay dağıtımı yapıldı.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 37.Yıl Ahilik Kültürü Haftası Kutlama etkinliğine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında ahilik kültürünün genç nesillere aktarılmasının önemi, ahlaki değerlerin iş hayatına yansıtılması ve bunun bireysel başarıya olan etkisini vurgulayan Birlik Başkanı Güven Aksoy, “Bugün burada, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinizin bu önemli günde, Ahilik Haftası'nda bir araya gelmiş olmanız, geleceğimize dair umutlarımızı artırıyor. Ben, bu okuldan mezun olduktan sonra uzun yıllar Rize'de ticaretle uğraştım ve şimdi de yöneticilik yapıyorum. Şunu çok iyi biliyorum ki, bu okulda edindiğim bilgi ve beceriler, hayatımın her alanında bana büyük katkı sağladı. Sizler de şanslısınız çünkü bu okulda, sadece bir meslek öğrenmeye değil, aynı zamanda ahlaki değerlere sahip, donanımlı bireyler olmaya da hazırlanıyorsunuz.” dedi.

Aksoy, Ahi Evran kültürünün sadece bir meslek değil, aynı zamanda ahlaki değerleri ve sosyal sorumluluğu içinde barındıran kapsamlı bir yaşam biçimi olduğunu kaydederek, “Ahilik kültürünün temelinde yatan ahlak, dürüstlük, yardımlaşma gibi değerler, günümüzde de geçerliliğini koruyor. Bir sanatkar olarak, sadece elinizdeki işi mükemmelleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda toplumun faydasına olacak projeler üretecek, girişimci ruhunuzla yeni iş sahaları yaratacaksınız.

Unutmayın, Ahilik sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesidir. Bugün dünyada rekabet çok yoğun. Bu rekabette başarılı olmak için sadece bilgi ve beceri yeterli değil, aynı zamanda insan ilişkilerinizin güçlü olması, güvenilir ve saygın bir kişi olmanız gerekiyor. Ahilik kültürünün size kazandıracağı bu özellikler, sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyacaktır.

Sizler, geleceğin ustaları, mühendisleri, girişimcileri olacaksınız. Elbette bu yolda zorluklarla karşılaşacaksınız ama yılmadan çalışırsanız, hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Ailenize, öğretmenlerinize ve bu okula sizi kabul eden herkese teşekkür edin. Onlar, sizin en büyük destekçilerinizdir.” diye konuştu.

Aksoy, mesleki eğitimin günümüzde ne kadar önemli hale geldiğinin altını çizdiği konuşmasında meslek liselerinin vazgeçilmez olduğunu belirtti ve birer sanatkar adayı olan öğrencilerin ellerinde altın bir bilezikle mezun olacaklarını ifade ederek, “Daha önceki yıllarda üniversite giriş sınavı puanlaması nedeniyle meslek liseleri pek tercih edilmedi ama günümüzde meslek liseleri olmazsa olmazımızdır ve sizler buradan mezun olduğunuzda herkesin elinin altında bir altın bilezik olacak ve birer sanatkar olacaksınız. Bu sanatkarlıkla ufkunuz daha da açılacaktır. O yüzden sizler diğer okullardaki arkadaşlarınıza göre çok daha fazla şanlısınız. Şimdi size bir çağrıda bulunmak istiyorum. Mezun olduktan sonra, sadece kendi işinizle ilgilenmeyin. Toplumuza, ülkemize faydalı olacak projelere imza atın. Ahilik kültürünün evrensel değerlerini tüm dünyaya duyurun. Unutmayın, sizler, sadece birer meslek sahibi değil, aynı zamanda birer dünya vatandaşısınız. Buradan mezun olurken de birer sanatkar ve elinizin altında birer altın bilezikle mezun olacaksınız" şeklinde konuştu.

Okul yönetimi programa katkı sağlayarak, destek veren RESOB Başkanı Güven Aksoy ile programda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri