Rize Milletvekili Ocaklı: Kalkandere Cezaevinde neler oluyor?

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Kalkandere L Tipi Cezaevinde kalan hükümlülerden bazılarının revire gitmediği halde gitmiş gibi gösterildiği ve adlarına reçete düzenlendiği iddiasıyla konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Kalkandere L Tipi Cezaevinde kalan hükümlülerden bazılarının revire gitmediği halde gitmiş gibi gösterildiği ve adlarına reçete düzenlendiği iddia ediliyor. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, bu tür usulsüzlüklerin neden önlenemediğini sordu.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Kalkandere L Tipi Cezaevinde kalmakta olan hükümlülerin yakınlarının iddialarının açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Rize Kalkandere L Tipi Cezaevinin revirinde sahte muayene raporları ve reçeteler düzenlendiği şeklindeki şikayetlerin kendisine ulaştığını, bazı hükümlülerin revire gitmediği halde gitmiş gibi gösterilerek adlarına reçeteler düzenlendiği iddialarını Bakan Tunç’a soran Ocaklı, şu sorularına cevap istedi:

1. Rize Kalkandere L Tipi Cezaevinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler hakkında bilginiz var mıdır?

2. Konuyla ilgili inceleme, araştırma ve soruşturma yapılmış mıdır? Hangi bulgulara ulaşılmıştır?

3. Usulsüzlük, görevi kötüye kullanma ve irtikap suçlarına karıştığı tespit edilen görevlilerle ilgili adli süreç başlatılmış mıdır? Soruşturma süreci hangi aşamadadır?

4. Cezaevlerinde bu tür usulsüzlüklerin yapılmasının nedeni nedir? Cezaevlerinin denetiminde zafiyet mi vardır? Usulsüzlüklerin önlenmesi için hangi tedbirler alınmaktadır?

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri