Rize’de 4. Gastronomi Günleri Coşkusu: Rize'nin Kalbi Gündüz Lezzetlerle, Akşam Konserlerle Attı!

Rize'nin yöresel lezzetlerinin buluşma noktası olan 4. Gastronomi Günleri, dün akşam düzenlenen konserlerle ilk gününü tamamladı. Binlerce müziksever, Rize'nin eşsiz doğal güzellikleri eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadı.

Rize'nin eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirası, bu yıl da Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Rize Gastronomi Günleri ile buluştu. Şehrin kalbi, Rize'nin zengin mutfak kültürünün ve kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasına destek olacak bu etkinlikle atarken, program katılımcıların hafızalarında unutulmaz izler bıraktı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndan yükselen coşkuyla kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, Rize'nin yöresel lezzetlerini ve kültürel öğelerini Çay Çarşısı’nda bir araya getirdi.

Coşkulu kalabalık eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Caddesi'ni şenlendirerek Çay Çarşısı'nda kurulan etkinlik alanına ulaştı. Burada, protokol üyelerinin ateşini yaktığı geleneksel Rize Kavurması, tüm katılımcılara ikram edildi. Kavurmanın enfes kokusu, etkinlik alanını dolduranların iştahını kabartırken, ünlü televizyon programcısı Şoray Uzun'un sunumuyla kurulan stantlar büyük ilgi gördü.

Etkinlik alanında yer alan stantlarda, Rize'nin coğrafi işaretli ürünleri, yöresel el işleri ve birbirinden lezzetli yiyecekler sergilendi. Yöresel lezzetlerin yanı sıra, usta aşçıların hazırladığı özel menüler de damakları şenlendirdi.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise sahne, Grup Denize Sıfır, Yasemin Yıldız ve Ekin Uzunlar gibi sevilen sanatçılara bırakıldı. Konserlerle birlikte festival, unutulmaz bir geceye dönüştü. Grup Denize Sıfır, Yasemin Yıldız ve Ekin Uzunlar, alanı dolduran binlerce hayranının keyifli saatler geçirmelerini sağlarken, o saatler unutulmaz anlara sahne oldu. Müzikle alanda coşku doruk noktasına ulaşırken, Rizeliler ve ziyaretçiler birlikte eğlendi.

Konserlerin ardından ise A Milli Futbol takımımızın Karadağ ile oynadığı maç yayınlandı.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri