Rize'de Evde Sağlık Hizmeti Başarıyla Uygulanıyor

Yatalak hastaların evde sağlık hizmeti almaya başlamasıyla hastaneye gitmekten kurtulduğu ülke genelindeki uygulamada Rize genelinde de evde sağlık hizmeti başarıyla uygulanıyor.

Rize'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelinde 2.200 yatalak hastaya evde sağlık hizmeti verildiği açıklandı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılından itibaren genellikle felçli hastalar, alzheimer, ileri derece kanser hastalarına verilmeye başlanan evde sağlık hizmetlerinin, Rize'de ilk altı aylık periyotta toplam nufüsun binde birine (300 kişiye) verilmesi hedeflenmiş olup Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilk altı ayda hedeflenen sayının tam üç katı (900 kişiye) evde sağlık hizmeti verildiği kaydedildi.

BİR TELEFONLA EVDE SAĞLIK HİZMETİ!

Evde Sağlık hizmetinin uygulamaya koyulduğu 2011 yılından günümüze kadar Rize'de toplam 2200 kişiye evde sağlık hizmeti verildiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi: Evde sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon Merkezine bizzat gelerek yada 444 38 33 nolu telefondan arayarak veya aile hekimine bizzat başvuru yaparak evde sağlık hizmeti alabilir. Ayrıca hastahanelerde de tedavi görüp taburcu olduktan sonra, tedavisi devam edecek olan yatağa bağımlı hastaların taburcu olduğu hastanenin evde sağlık hizmet birimine başvurarak  da bu hizmeti alması mümkündür.

Açıklamada ayrıca yatağa bağımlı hastalara 60 adet ayarlanabilir (manuel karyola) temin edildiği ve Rize'de ekonomik durumu yetersiz olan KOAH ve solunum sistemi hastalığı olan hastalara da Sağlık Müdürlüğü tarafından oksijen tüpü verildiği de kaydedildi.

Rize Haberleri