Rize'de Kamu Çalışanlarına Yönelik "10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü" Etkinliği İlgi Gördü

Rize’de kamu çalışanlarının ruh sağlığını destekleme ve farkındalık oluşturma hedefiyle Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde düzenlenen "İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek" temalı etkinlik ilgi gördü.

Rize'de 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Belediyesi işbirliğinde öğle mesai saatleri arasında Rize Belediyesi Deniz Feneri Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen "İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek" temalı etkinlik, Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün amacına uygun olarak oldukça kapsamlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk ile kamu çalışanları katıldı.

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak belirlenen 10 Ekim tarihinde dünya çapında yürütülen çeşitli farkındalık faaliyetleri kapsamında Rize’de İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen etkinlik, kamu kurumları arasındaki işbirliğine güzel bir örnek teşkil ederken, sadece farkındalık yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda katılımcılara pratik bilgiler ve deneyimler sunarak iş yerlerinde ruh sağlığının önemini vurguladı.

Kamu kurumlarında çalışan personelin birbiriyle olan bağını güçlendirmek ve birlikte sosyalleşerek vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla ruh sağlığının korunması konulu interaktif söyleşi, fiziksel aktiviteler, müzik ve eğlenceye yer verilen etkinlikte, Rize Devlet Hastanesi’nde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Turceun İleri Akdoğan tarafından verilen bilgilendirme, işyerinde ruh sağlığının önemi, desteklenmesi için yapılabilecekler ve bireylerin destek alabileceği mekanizmalar gibi konularda katılımcılara güncel bilgiler sundu.

Bireylerin günün büyük bölümünü işyerinde geçirdiği ve işyerlerinde ruh sağlığına dair yapılabilecek çalışmaların çok önemli olduğuna değinen Akdoğan, işyerinde ruh sağlığının desteklenmesi adına yapılabilecek basit teknikler, işyerinde kişilerin birbiri ile iletişiminin ruh sağlığına faydası, bireylerin destek alabileceği mekanizmalar ve damgalamadan kaçınmaya yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli antrenör Nurcan Emniyet ve Selda Kavasoğlu tarafından gönüllü çalışanlar ile fiziksel aktiviteler ve spor faaliyeti yapılarak fiziksel aktivite ve hareketliliğin ruh sağlığına olumlu etkisi vurgulandı.

Bağlama dinletisi ile devam eden etkinlik çalışanların katılımıyla oluşturulan horon halkası ve eğlencesiyle sona erdi.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri