Rize'de Tarihi Gün

Bugün Rize için iki bayramın birden yaşanacağı gün... Bir tarafta yüzyıllık rüya Ovit Tüneli'nin temeli atılıyor diğer tarafta 4 yıldır süregelen Süper Lig özlemi dinmek üzere...

Çaykur Rizespor bugün evinde şampiyonun belirleyeceği kritik maça çıkıyor. Şu saatlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılacak olan Ovit tüneli ile yüzyıllardır süren hayalini gerçekleştirecek olan Rize, Çaykur Rizespor ile ikinci bayramı yaşamaya ve yaşatmaya hazır.

4 yıldır Bank Asya 1. Ligde mücadele eden Çaykur Rizespor bugün kazandığı taktirde Bank Asya 1. Ligdeki son karşılaşmasını oynayacak. Süper lig yolunda Yeşil Mavililere galibiyet gerekirken Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ise yenilmediği müddetçe Süper Lig biletini elde eden takım olacak.

Özgür Yankaya'nın yöneteceği ve TRT 1'den 16.00'dan itibaren canlı yayınlanacak karşılaşma öncesi Çaykur Rizespor taraftarları Rize'yi bayram yerine çevirdi. Yeşil Mavili taraftarlar galibiyetten emin ve karşılaşma sonrası şampiyonluğu kutlayacaklarına yürekten inanıyor.

Ligde Çaykur Rizespor 59 puanla 3. sırada yer alırken Akhisar Belediye Gençlik ve Spor ise 60 puanla 2. sırada bulunuyor.

Çaykur Rizespor - Akhisar Belediye Gençlik ve Spor karşılaşmasında takımların şu onbirle sahaya çıkması bekleniyor:

ÇAYKUR RİZESPOR:  Ramazan, Murat Sözgelmez, Sezer, Mesut Yılmaz, Osman, Şahin Ali, Fahri, Erkan, Cumhur, Jallow, Bikoko.

Akhisar Belediye ve Gençlik Spor: Oğuz, Serkan, Kürşat, Mert, Anıl, Uğur, Merter, Gökhan, Mustafa, Şeyhmuds, Ahmet.

Spor Haberleri