Rize’de yoğun katılımlı "Dünya Yürüyüş Günü“ etkinliği

Rize'de, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında "Adım Atın, Aktif Olun ve Fark Yaratın” sloganıyla yoğun katılımlı farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Rize Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Abdülkadir Öztürk, Rize Kültür Turizm Müdürü Bayram Yığcı, Rize Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kızılay Rize Şube Başkanı Bahattin Karali, Rize Otizimle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkan Vekili Mukaddes Usta, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Halit Baykal, Rize İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Yıldız Mete, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım, başta sağlık personelleri olmak üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, RİBEGEM topluluğu, Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

Etkinlikle ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, fiziksel aktivitenin bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığın korunması ve iyileştirilmesi açısından büyük bir öneme sahipt olduğu ifade edilerek, günlük yaşamı mümkün oldukça aktif geçirmenin sağlıklı bir yaşam için atılacak ilk adım olduğu kaydedildi.

Sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi ve fiziksel aktivitenin arttırılması amacıyla Ekim ayının ilk Pazar gününün “Dünya Yürüyüş Günü” olarak belirlendiği ve 30 yılı aşkın bir süredir, çeşitli etkinliklerle kutlandığı belirtilen açıklamada, Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmenin amaçlandığı ifade edildi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen “Dünya Yürüyüş Günü etkinliği” sırasında Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Spor Eğitmenleri Nurcan Emniyet, Selda Kavasoğlu ve Yasin Çakır eşliğinde sahil rekreatif alanında spor aktiviteleri yapıldı. “6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü” kapsamında RİBEGEM topluluğu tarafından serebral palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonunda Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Rize Belediyesi, RİBEGEM ve Rize Kızılay Şube başkanlığı tarafından stantlar açılarak bilgilendirme çalışmaları yapılarak katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri