Rizeli Edasu Vatanlar Avrupa Kuraş Şampiyonu! Edanur Paşalı Avrupa İkincisi!

Rizeli sporculardan gururlandıran haberler! Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda Rizeli sporcular ümitler kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak 1 Avrupa Şampiyonluğu, 1 de Avrupa ikinciliği elde etti.

Avrupa Kuraş Şampiyonası 21-23 Haziran 2024 tarihleri arasında Edirne'de düzenlendi. Edirne Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda 221 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Edasu Vatanlar, rakiplerini yenerek altın madalyaya uzandı. Edanur Paşalı ise final maçında rakibine yenilerek gümüş madalya ile yetindi.

Güneysulu sporcumuz Edasu Vatanlar, 40 kg kategorisinde Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Edasu bu zaferiyle gururumuzu okşarken, Pazarlı sporcumuz Edanur Paşalı da 48 kg kategorisinde Avrupa ikinciliği elde ederek bu şampiyonada Rize'nin başarısını perçinledi.

Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Belçika, Bulgaristan, Ermenistan, Fransa, İngiltere, Kuzey Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Polonya, Romanya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan da sporcu ve antrenörler katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri