Rize’nin karlı yaylalarından kartpostallık görüntüler

Rize’de karın yağmasının ardından beyaza bürünen İkizdere ilçesine bağlı yaylalarda ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Rize’nin yüksek kesimlerinde geçtiğimiz hafta başlayarak etkisini gösteren kar yağışı İkizdere ilçesine bağlı 1875 metre rakımdaki Sivrikaya Yaylası ile 2 bin 640 rakımdaki Ovit Yaylası’nı da beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle kapanan Ovit Dağı Geçidinde ise ekipler yaylacılar için özel mesai yapıyor.

Ovit Tüneli’nin açılmasıyla önemini yitiren Ovit Dağı’ndaki Erzurum-Rize Karayolu kar kalınlığının 1 metreyi bulması ve düşen çığ ile ulaşıma kapandı. Yaylacıların geriye dönüşlerde sorun yaşamaması için ekipler yol üzerinde temizleme çalışmalarına başladı. Kar ve kara dayalı çığ nedeniyle tamamen ulaşıma kapanan Ovit Geçidi’nde yapılan çalışmanın ardından yaylacılar hayvanlarıyla birlikte dönüşlerine devam edebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri